keskuun_loppu_2009_084.jpg

kuvassa Esma Haddas ja Florini (Oldenburg ori Florencio / Pasteur xx)           

      Esman Ratsastuskeskus     
Esman Ratsastuskeskus sijaitsee Haddomin kylässä, Hagalund nimisellä tilalla Loviisan pohjoispuolella. Loviisan keskustasta ratsutilalle on matkaa 5.5 km.

koti_30.5.2010_014.jpg

Hagalund on idyllinen maatila kauniissa Itä-Uusmaalaisessa maalaismaisemassa. Tilalla tuotetaan heinää ja viljaa joten tallin hevoset syövät omaa kauraa ja heinää. Maatilan kokonaispintala on noin 160 hehtaaria josta peltoa 45 hehtaaria ja 115 hehtaaria metsää. 

122.jpg

 

15 vuotta sitten tilan isännällä Johan Haddaksella oli hoidettavanaan lähes satapäinen karja lypsylehmineen.  Noin 13 vuotta sitten alkoivat navetan ja tilan muiden alueiden muutostyöt karjatilasta hevostilaksi. Vasikoille rakennettu suurehko pihatto on muutettu kauniiksi ja ilmavaksi yksityishevostalliksi. Yksityistallin karsinat ovat suuria (4m*3m) , tallissa on myös 4 pienempää ponikarsinaa.

Karsinoita tilalla on 30. Sen lisäksi tilalla on 4 - 5 hevosen varsapihatto.

Tallissa on myös kahvio, kahvihuone, 2 satulahuonetta ja WC. 

 Tilalle on vuonna 2008 valmistunut  hyväpohjainen kenttä (70*40)m 
sekä maneesi (48*24)  valmistui vuonna 2003.

kentta.jpg

maneesi2009.jpg

Laajat metsäalueet ratsastuspolkuineen ja metsäteineen tarjoavat hyvät puitteet maastoratsastukseen.

Tilalla yksityinen luonnonsuojelualue ratsastuspolkuineen virkistyskäyttöön

053.jpg

Tila on suojellut 18 hehtaarin suuruisen vanhan metsäalueen luonnonsuojelualueeksi jossa saa ratsastaa.

luonnonsuojelualue3.jpg

 

 

 

 

Luonnonsuojelualueella voit nauttia luonnonrauhasta ja metsän äänistä.

 

Luonnnonsuojelualue rajautuu Flapus nimiseen maalaistaloon, joka toimii Leiri- ja kurssilaisten idyllisenä majoitustilana.

 

logo_hl-team_uusi.jpg

 

Tallilla järjestetään aktiivisesti valmennuksia ja kilpailuja. Tallin aktiivista toimintaa lisää vuonna 2008 perustettu ratsastusseura HL-Team, joka tukee nuorten ratsastajien kehitystä tulevaisuuden taitajiksi.      
                                                                    


 

_full.jpgkeskuu_2009_113.jpg


Tallin isäntäväki Esma ja Johan toivottavat teidät tervetulleeksi tutustumaan tilaamme!Hevosten hoidosta ja ratsastuksen opetuksesta vastaa tilan emäntä Esma Haddas, jolla on sekä hevostenhoitajan että ratsastuksenohjaajan pätevyys. Tarkempi henkilökuva alla.

 heinkuu_2010_086.jpg

Henkilökuva:  

" Olen syntynyt taiteilijaperheeseen 1976, ja olen nuorin kolmesta lapsesta. Isäni on oopperalaulaja ja musiikin monipuolinen ammattilainen Marko Putkonen ja äitini toimittaja ja teatteriohjaaja Tuovi Putkonen. Siskoni Krista Putkonen-Örn on ammattinäyttelijä ja veljeni Janus Putkonen kirjoittaa ja ohjaa näytelmiä. Maalaaminen, kuvittaminen ja piirtäminen ovat minulle rakkaita taiteen muotoja, mutta hevoset kiinnostivat minua jo pienestä tytöstä lähtien. Ensimmäinen hevonen tuli perheeseemme isosiskolleni ollessani 10-vuotias. Ensimmäiset vuoteni nuorena hevostyttönä vietin ravitallilla, josta oman ratsastusharrastuksen lisääntyessä siirryin ratsutallille.

Minulla on ollut suuri etuoikeus oppia hevosalan perusteet vahvalta hevosalan ammattilaiselta; ratsastuksenopettaja "Jepa" Kristina Idmanilta, joka piti Sarfbackan ratsastuskoulua aivan kotini läheisyydessä. Useat vuodet ratsastusoppilaana, leiriavustajana, talliapulaisena ja oppisopimusoppilaana Jepan luona, ovat rakentaneet minulle pohjan hevosalalle ja opettaneet minulle hevosen käsittelyn taidon, kurinalaisuutta, lojaalisuutta ja kunnioitusta. Jepan ja minun välinen valmennussuhde on kestänyt tätä kirjoittaessani jo lähes 30 vuotta ja jatkuu tiiviisti edelleen. 

kokkola_092.jpg

 Oman tallini perustin vuonna 2000 mieheni Johan Haddaksen tilalle Pernajaan.  Kuluneiden vuosien aikana ovat ehtineet syntyä tytär, Lida Haddas (2001) sekä poika, Georg Haddas (2004).

                                                                   Olen aina ollut monipuolisesti kiinnostunut hevosista ja ratsastuksen eri lajeista, ja valmentaudunkin itse säännöllisesti niin koulu- kuin esteratsastuksessa. Hyvä valmentaja on ratkaiseva tekijä omassa kehityksessä ratsastajana ja sitä kautta oppilaideni kehityksessä.

Omilta oppilailtani vaadin monipuolista valmentautumista, sitoutumista tavoitteisiin ja  valmentautumisen säännöllisyyttä. En usko, että liian aikainen suuntautuminen este- tai kouluratsastukseen on hyväksi nuorelle ratsastajalle. Sen sijaan vanhempien antama tuki ja kiinnostus, sekä taloudellinen panostus yhdessä hyvän valmentajan kanssa luo mahdollisuuden kestävään ja nousujohteiseen kehitykseen."

 

keskuun_lopun_kisat_268.jpg

 

                                         Esma ja monivuotinen kisakaveri Galon