RATSASTUKSENOPETTAJA, ESTERATSASTUKSEN LAJIVALMENTAJA

ratsastuskouluyrittäjä

ESMA HADDAS
Heippa! Minä olen Esma Haddas, 1976 syntynyt hevosnainen Loviisasta.

Omaa ratsastuskoulua, Esman Ratsastuskoulua olen pyörittänyt vuodesta 2000 alkaen, joten ihan eilen en ole tätä hommaa aloittanut. Tärkeimpiä omia meriittejäni on lueteltuna kuvan alla, lisäksi 2 oppilaistani olen auttanut Suomen maajoukkuetasolle este- ja kenttäratsastuksessa. Ratsastuksenopettaminen on minulle suuri intohimo ja pidän valtavasti työstäni ratsastuksenopettajana kaiken ikäisten ja tasoisten ratsastajien parissa.

Olen valmistunut esteratsastuksen lajivalmentajaksi ja kilpailen itsekin aktiivisesti harrastusmielessä ilman suuria tavoitteita. Oma harrastaminen on minulle tärkeää ja ratsastan edelleen 44-vuotiaana päivittäin ja valmentaudun kouluratsastuksessa ja esteratsastuksessa säännöllisesti.

Omat valmentajani:

kouluratsastus: Kati Henttinen ja Jepa Idman

esteratsastus: Marek Lootus ja Kari Nevala.

Ammatillisesti erityisvahvuutenani on kiinnostus ja arvostus ratsastuksenopettajan työhön ratsastuskoulussa sekä ratsastuskouluhevosten hyvinvointi. Valmentamiseen ei opettajan työltäni juurikaan liikene aikaa, mutta kouluttaudun innokkaasti ja jaan tietoa mieluusti kaikille oppilailleni ja muutamille valmennettaville, joiden kanssa teen työtä.

Oma vahvuuteni ovat nuoret ratsastajat ja aikuisharrastelijat, joiden opettaminen on erityisen antoisaa ja palkitsevaa.

Minulle työssäni on tärkeää, että ratsastajat oppivat ratsastamaan niin hyvin, että hevoset viihtyvät työssään. Opetushevosille valitaan sopivat ratsastajat ja työmäärä pidetään jokaiselle hevoselle yksilöllisesti suunniteltuna niin, että ne ovat iloisia ja terveita työssään ja pysyvät meillä opetuskäytössä mahdollisimman kauan.


´Tietoa minusta:

koulutus:

ratsastuksenopettaja

esteratsastuksen lajivalmentaja

( lisäkoulutuksia mm. koulutuomarikoulutus, estetuomarikoulutus, ratamestarikoulutus )


oma ratsastuskoulu Loviisassa vuodesta 2000

Kilpailusaavutuksia:

Ratsastuksenopettajien estemestaruus 2017

Ratsastuksenopettajien estemestaruus hopea 2018

Suomenhevosten este SM 4.s sija 2018

Suomenhevosten Samuli GP voitto 2020