Sydänmatkalla

Tallipäiväkirja

Share |

Sunnuntai 27.12.2009 - Esma


27.12.2009

Joulukiireiden aikaan ei meinaa löytyä aikaa blogin päivittelyyn. Tänään pudotin alasimen polven päälle kengittäessäni Tobbertille uutta takajalankenkää lumihankeen kadonneen tilalle. Ja kiire loppui siihen paikkaan. Nyt polvi sinertävänä on aikaa istua alas ja kertoa tallin joulukuiset kuulumiset!

Lunta on satanut ja hevoset ratsastajineen nauttivat hankitreenistä. Harva viitsii ratsastaa maneesissa kun puut notkuvat valkeaa lunta ja pakkaslumi on mitä parasta ratsastukseen. Ratsastajat siis latailevat akkuja ja nauttivat hevosten kanssa suomalaisen luonnon rikkaudesta.

Juuri ennen joulua kävin Eestissä moikkaamassa tallilta sinne lähteneitä hevosia. Rapsutukset ja tuliaisia saivat Grande, Illucia, Min Havanna ja Florini tottakai, jolla pääsinkin ratsastamaan pitkästä aikaa! Florinista kerron tarkemmin valmennuspäiväkirjassa. Pärnusta ajelimme seuraavana päivänä kohti Tallinnaa ja kävimme Niitväljan ratsastuskeskuksessa katsomassa estekilpailuja, joissa hyppäsi 100 cm luokan Havannan ori, Akhnaton, joka kilpaili ihan ensimmäisissä estekilpailuissa! Ori on vasta 4-vuotias ja aivan uransa alussa. Eestissä viime keväänä hyvillä pisteillä jalostukseen hyväksytty ori esitetään myös suomen oripäivillä ensi keväänä! Siitä tulee jännää :-) Akhnaton hyppäsi hienosti ja puhtaasti perusradan ja uusinnan. Kävimme sitä tallissakin moikkaamassa. Ori on kaunis, se vaikuttaa hyvin järkevältä, maltilliselta ja kiltiltä, joten olen oikein tyytyväinen orivalintaani!

Akhnatonin kilpailut nähtyämme matkasimme Mihkel Kangurin talliin (Akhnatonin omistaja) ja vihdoin, pitkästä aikaa näin Havannan. Havanna on kasvanut, se on hyvässä kunnossa ja pikku-Akhnaton kasvaa mahassa kovaa vauhtia. Sain tuntea käden alla muutaman jämäkän kavioniskun.. Havanna näytti jo aivan tamma-mammalta, eikä nuorelta pikku-neidiltä, niin kuin viimeksi Havannan nähdessäni.

eestijoulukuu_045.jpg

Esma ja Min Havanna Eestissä 19.12.2009

 

Havanna oli edelleen oma ihanan järkevä itsensä, niin kuin vuosi sitten lähettäessäni sen Eestiin kasvamaan. Havanna on Eestissä Mihkelin valvovan silmän alla opetettu ratsastukseen ja osaa liikkua kaikissa askellajeissa ja hypätä esteitä ratsastajan alla. Odotan odotan innolla ensi keväänä syntyvää varsaa ja rupean suunnittelemaan tarvittavia järjestelyjä Havannan kotiin tuomiseksi.

Tämän vuoden surullisimpiin uutisiin kuului ehdottomasti Festivalin poismeno. Aivan joulun alla saimme vihdoinkin tuskastuttavan pitkän odottamisen jälkeen kuulla ruumiinavausraportin tulokset ja kuolinsyyn. Festival menehtyi ylensyömiseen. Siitä ei löytynyt mitään sairautta, vatsahaavaa tai terävää rehumassaa, joka olisi aiheuttanut nopeasti pahenevan ähkyn, vatsalaukun repeämisen ja kuoleman. Sen vatsa oli yksinkertaisesti täyttynyt rehusta ja revennyt. Kuolema tuli hyvin yllättäen ja oli huojentavaa kuulla, ettei Fessua olisi voinut pelastaa, vaikka sen olisi kuljettanut klinikalle illalla. Ähkyn ollessa näin nopea ja raju, ei hevosen pelastamiseksi ole yksinkertaisesti riittävästi aikaa. Festival oli hieno hevonen ja erittäin tärkeä sen omistaneelle tytölle. Henkilökohtaisesti olen hyvin surullinen Festivalin poismenon johdosta ja surullinen monitahoisesta menetyksestä, jonka Festivalin poismeno aiheutti omistajilleen. Jos jollain on kysyttävää Festivalin kuolemasta, kysykää rohkeasti minulta niin kerron mitä tiedän.

Zoyara on toipunut omista vatsanväänteistään täydellisesti ja voi hyvin.

 

esman_kuvia_2009_098.jpg

Androsin ruunauksen korjausleikkaus onnistui hienosti Helsingin yliopistollisessa hevossairaalassa marraskuussa.

Andros kipuili ennen leikkausta useita viikkoja, eikä tullut missään vaiheessa kunnolla kuntoon ruunauksesta. Kun Andros lopulta kaadettiin EKK:lla leikkauspöydälle, kertoi Androsia tutkittuaan leikkaava eläinlääkäri Timo Paananen, ettäesman_kuvia_2009_102.jpg

leikkaus oli välttämätön, koska ruunausarven alueelta löytyi etusormenpaksuinen kanava tulehtuneeseen siemenjohtimeen, eikä Andros olisi selvinnyt ilman leikkausta. Androsin tila oli siis jo edennyt vaaralliselle asteelle, vaikka kontrolliverikokeissa ei vielä mitään poikkeavaa ollut näkyvissä. Taas kerran tuli todistettua, että omaan tunteeseen täytyy luottaa. Onneksi ei odotettu kauempaa leikkauksen kanssa..

Kuvissa Andros on leikkauksessa. Androsin omistaja Jenny Ristola seurasi urheasti leikkausta kanssani lasiseinän takaa kertaakaan pyörtymättä ;-).

Nyt Andros on saanut jo laukkailla ensimmäiset hankilaukat ja näyttää kaikin puolin iloiselta nuorelta hevoselta. Vaikka ruunauskomplikaatiot ovat harvinaisia, aina joskus niitä tulee. Tässäkin tapauksessa kaikki oli tehty aivan oikein, jostain syystä vaan haava ei mennytkään kiinni, vaan bakteereita pääsi kulkeutumaan kanavaa pitkin aiheuttaen tulehduksen.

Hevosenomistajan arki on kaikkea muuta kuin kilpailuja, ruusukkeita ja ratsastusta terveellä hevosella ilman ongelmia. Joskus sen unohtaa seuratessaan sivusta muiden menestystä. Kaiken takana on paljon ongelmia; niihin sopivia ratkaisuja, pettymisiä ja työtä. Kun kaikki loksahtaa kohdalleen ja "kaikki on hyvin", täytyy olla todella tyytyväinen ja nauttia siitä. Huomenna kaikki voi taas olla toisin.

Kannattaa siis tehdä kuin hevonen ja elää tässä hetkessä, eikä murehtia eilisen tai huomisen ongelmia. Tänään ja nyt kaikki on todella hyvin! :-)

 

12.12.2009

Zoyara saatiin takaisin kotiin torstai-iltana! Onnellinen päätös tällä kertaa. Ähkyn syy jäi epäselväksi, joten pyrimme muuttamaan Zoyaran elinoloja mukavimmiksi siirtämällä sen mahdollisimman pian ponipihattoon. Zoyara ei ole koskaan viihtynyt tallissa vaan hermostuksissaan paukuttelee usein seiniä. Joskus ähkyt ovat stressiperäisiä, Zoyaran ähkyilyn voisin hyvin kuvitella juuri semmoiseksi. Tammojen ja varsojen vieroitus on mennyt hyvin ja emätammat alkavat pikkuhiljaa asettua aloilleen ja rauhoittua. Helga ja Dexter ovat ottaneet vieroitusoperaation uskomattoman rauhallisesti, eivätkä ne huutele juuri lainkaan emiensä perään. Päivisin kaikki saavat tarhata porukassa ja aamuinen maidon litkiminen onkin varsojen päivän odotetuin kohokohta. Eowenin valmennus olikin viimeinen esteharjoittelu vähään aikaan ja Eowenin ehdotus hevosten ansaitsemasta hyppytauosta saa ainakin minulta kannatusta. Aika ottaa nuoremmat ja vihreämmät töihin ja antaa isoille pojille rentouttava, esteetön joulutauko.

Kiitos kaikille kotisivujamme äänestäneille, kotisivut sijoittuivat marraskuun äänten laskussa kolmannelle sijalle! Hienoa.

Jepa valmentaa tämän viikonlopun, itse lähden aamuvarhaisella Ypäjälle koulutuomarikoulutukseen. Tämän viikonlopun valmennushässäkän jälkeen onkin edessä rauhallisempi kausi.

Jouluaattoratsastus ratsastetaan perinteen mukaisesti tänäkin vuonna. Lähtö tallilta aattoaamuna klo 11.00! Kaikki ovat tervetulleita mukaan.

 

9.12.2009

Zoyara jää vielä ensi yöksi klinikalle Helsinkiin. Kipuilu ei ole mennyt vieläkään ohi.

9.12.2009

Eilen päivällä huomasin Zoyaran makaavan mutaisessa tarhassa. Kello puoli kolmenaikaan sillä oli jo selvät ähkyn oireet ja pyysin eläinlääkärin katsomaan sitä ja Zoya sai kipupiikin. Kipupiikki ei auttanut, joten puoli kuusi eläinlääkäri takaisin ja letkutettiin parafiiniöljyä. Koska kahdeksan aikaan poni ei vieläkään voinut paremmin, soitin päivystävälle ja sain lähetteen EKK:lle. Zoyara siis on parasta aikaa hyvässä hoidossa EKK:lla Helsingissä. Ähkyn oireista on vaikea päätellä vakavuutta. Joskus tilanne laukeaa ihan yht'äkkiä, toisinaan taas tila kääntyy tavattoman nopeasti huonommaksi, jolloin kuljetus voi olla jo myöhäistä. Zoyara ei näyttänyt hirvittävän tuskaiselta ja uskon että paranemisennuste on oikein hyvä. Se on meille kuitenkin niin tärkeä poni, että päätimme ottaa varman päälle ja viedä se heti hevossairaalan kandien valvovan silmän alle. Sitten on ainakin kaikki tehty mitä pienen ponin eteen voi tehdä. Kallista? No...elämä on.

Tänään lähtee Lindan poni Grande Eestin kautta maailmalle. Päätös luopumisesta on aina kova ja on joskus vaikea löytää oikeita sanoja luopumisen hetkellä. Yleensä on hyvä olla hiljaa ja antaa ajan kulua. Joku kysyi, miksi Linda myy rakkaan poninsa. Se päätös onkin ollut varmasti yksi Lindan elämän vaikeimpia tehdä. En sano että yksi tapa ratsastaa ja välittää hevosista on parempi kuin toinen. Jokainen harrastaa niin kuin haluaa, mutta tuloksellisen kilparatsastuksen eteen on joskus tehtävä vaikeita ja raskaita valintoja. Tämän vuoden aikana on moni muukin tallilla joutunut tekemään isoja päätöksiä ja valintoja edetäkseen eteenpäin ratsastajana ja kilpauralla. Lindan poni löytää siis jostain uuden innokkaan poniratsastajan ja Lindalle tulee isompi hevonen, heti sopivan löytyessä.

7.12.2009

marekin tämän vuoden viimeinen estevalmennusviikonloppu on takana. Ensi perjantaina valmentaa Eowen esteratsastuksessa ja viikonloppuna Jepa kouluratsastuksessa. Maneesi on siis tiukasti varattuna perjantain ja sunnuntain välillä, joten kannattaa katsoa valmennusaikatauluista, koska maneesissa on tilaa ratsastaa. Itse olen lauantain ja sunnuntain Ypäjällä koulutuomarikoulutuksessa.

Itä-uudenmaan ratsastajien puurojuhlaa vietettiin lauantaina maneesissa. Tapahtuma oli oikein kiva ja nuorilla tuntui olevan oikein hauskaa. Omaa joulujuhlaa meillä ei vietetä tänä vuonna laisinkaan, mutta harjoitusestekilpailut järjestämme vuoden lopussa.

Keskiviikkona lähtee Linda Bosaksen poni Kraneveld's Unie Eestiin Marekin luo ja sieltä maailmalle, todenäköisesti Hollantiin kun kuljetukset järjestyvät. Linda jää hetkeksi ilman hevosta, kunnes sopiva hevonen löytyy tilalle. Toivottavasti Lindan hevoseton aika jää lyhyeksi ja sopiva löytyy pikavauhdilla. Florini taas on tulossa Eestistä takaisin Suomeen tammikuussa. 

Joulun aika on muutoin rauhallista tallilla. Mitään sen suurempia valmennuksia tai kursseja ei ole ensi viikonlopun Eowenin ja Jepan valmennuksien jälkeen.

 

1.12.2009

Olen juuri palautunut Ruotsin reissulta, joka sisälsi todella antoisan Globen Horse Show päivän Tukholmassa!

Olen käynyt Helsinki International Horse Showssa neljätoista kertaa, siis neljäntoista vuoden Horse Show Helsingissä on nähty. Aikoinaan Messukeskuksessa järjestetyistä HIHS kilpailuista mieleeni jäi mahtava tunnelma, hevosen haju ja hienot ratsukot. Nykyään lippujen hinnat hipovat pilviä, eikä katsomot täyty ihmisistä. Tunnelma on lappea. Olen ajatellut, että syy on siinä, että olen kasvanut isoksi...mutta.

Globen Horse Shown tunnelma oli mieletön!! Kertakaikkiaan mieletön! Katsomot olivat täysiä, ihmiset elivät mukana ja kouluratsastuksen World Cupia seurasi esteratsastustakin täydempi katsomo ja aplodit ratsukoille olivat aivan uskomattomat.

Palkintojenjakoseremoniat olivat huikeat ja niin nopeasti toteutetut luokan jälkeen, ettei katsomo ehtinyt tyhjentyä. Tunnetun Rocklaulajan ilmestyminen seinälle valaistulle lavalle pysäytti nekin, jotka jo ehtivät penkistä nousta.

globen.bmp

Kouluratsastuksen palkintojenjako

Expo-alue oli tupaten täynnä myyjiä ja ostajia. Erillinen expohalli teki sujuvaksi liikkumisen areenan ympärillä ja ruokahuolto toimi nopeasti, koska valittavana oli vain perusruokia, niitä oli heti valmiina, jonotusta ei syntynyt. Ei valintojen hitautta ja vaihtoehtoja.

Globen ei ole esteratsastuksen World Cup osakilpailu ( mikä varmasti näkyi puolet halvempina lippuhintoina...) Silti sain nähdä "suht" kuuluisia ratsukoita ja ratsastajia esim. Ludger Beerbaum, Jessica Kürten, Rolf-Göran Bengtsson, Malin Baryard, Kevin Staut... eli tasoa löytyi ja kilpailu parhainen välillä oli kova! Kouluratsastuksessa nähtiin maailman huippuratsastajia World Cup osakilpailussa esim. Hubertus Schmidt, Minna Telde, ja upea Parzival Adelinde Cornelissan ratsastamana, joka voitti luokan.

Minulle Globen oli ihana elämys ja piristysruiske syksyn harmauden keskellä! Täytyy vain todeta, että Ruotsalaiset osaavat asiansa eikä missään ei ollut rahastuksenmakua. Esimerkiksi Ohjelma lehtinen, joka oli hienosti toteutettu värikuvin, haastatteluin ja ohjelmatiedoin maksoi 60 kr. (noin 6 eur). Ostin sen tottakai! HIHS 2009 ohjelmalehtisen hinta oli vähän toista ja se jäi kyllä ostamatta. Pienistä asioista kun syntyy kokonaisuus, ja Globenista jäi hyvä mieli. Ensi vuonna uudelleen!

 

23.11.2009

Viikonloppuna ratsastettiin 6 Days Dressage Cup. Tulokset ja tietoa tuloksista löydät täältä:

6 Days Dressage Cup

Kilpailuista jää aina jotain päällimmäisenä mieleen. Suuria harppauksia eteenpäin ratsukkona ovat menneet Hanna Karvinen ja Reiss

6_d_dressageHannajaReiss.jpg

sekä Marie Saarinen ja Rovalds Zoyara.

6_d_dressageMarieZoyara.jpg

Molempien radoissa oli paljon hyvää ja yhteistyö hevosen kanssa oli

kaunista katsottavaa. Harjoittelulla kokonaisuus saadaan vielä eheämmäksi ja pisteet nousevat :-). K.N.Specialissa oli ilahduttavaa nähdä Argentina hyvillä radoilla ensimmäisellä sijalla Tad Skogbergin ratsastamana ja kolmantena omistajansa Annemi Genetzin ratsastamana. Kaikenkaikkiaan moni HL-Teamiläinen on mennyt kauden aikana eteenpäin reilusti kouluratsastuksessakin, mikä on hyvien estekilpailutulosten rinnalle todella mukava lisä! Nyt on ratsastettu 4 osakilpailua 6 Days Dressage kilpailusta, kaksi seuraavaa jää ratsastettavaksi alkukeväälle 2010.

Lauantaina HL-Team pärjäsi hienosti Ehon tallilla järjestetyissä estekilpailuissa!

Rebecca Mårtensonin voitto Kouroksella kahdessa luokassa (80cm ja 90cm) oli aivan valtavan hieno saavutus! Rasmus Palmgren sijoittui viikonloppuna jokaisessa ratsastamassaan luokassa, niin este kuin koulukilpailuissa! Lotte Palmgren ja Medusa nappasivat sijoituksen Eholla, kuin myös Nina Sund Prominentilla 110 cm luokassa ja vielä Galonin ja minun 120 cm onnistunut rata kertoo hyvästä suuntauksesta ylös ja eteenpäin! Hyvä HL-Team =)  

Tulokset Ehon kisoihin löydät täältä:

Ehontalli

Nyt alkaa olla tältä vuodelta kilpailut pulkassa. Tarkoituksena on järjestää vielä Joulun ja Uudenvuoden päivinä yksi Ride On harjoitusestekilpailu.

Koska harjoituskilpailuissa on usein sähellystä ja turhan kovaa vauhtia, ajattelin lisätä viimeisiin Ride On kilpailuihin tyyliarvostelun. Eli luokassa palkitaan voittajan lisäksi parhaalla tyylillä ratsastettu suoritus hienolla erikoispalkinnolla! Ehkä se toisi järkeä ratsastukseen myös pikkuluokissa, jottei hevosten tarvitse kaahata turpa hiekassa rataa läpi. Paras ratsukko on harvoin se joka kaahaa täysillä. Vaan se, joka kääntää tasapainossa. Siinä kun on iso ero.

 

 

 

13.11.2009

Eowen kävi pitkästä aikaa meitä valmentamassa. hehe!

On aina yhtä hauskaa saada Irlantilainen "gurumme" meitä katsomaan. Jos Eowen sanoo hyvä, se onkin sitten kanssa hyvä. Koska jos joku asia ei onnistu, saa senkin kuulla aivan yhtä rehellisesti ja suoraan =). On ihana olla mukana hyvässä valmennuksessa, jossa keskitytään olennaiseen. Esteratsastukseen. Maneesin oveen voisi kyllä laittaa kyltin: Ei nipotädeille ja heikkohermoisille ;-).

HL-Teamin valmennusrengas on hyvällä mallilla. Estevalmentajat ovat aivan alansa huippuja! Jepan palava into kouluratsastukseen innostaa hiomaan suorituksia ja laittamaan tavoitteita harjoitteluun. Kotivalmentajat, minä mukaan lukien, tekevät työtä innokkaasti ja asettavat oppilaiden tavoitteet koko ajan nousujohteisesti ylöspäin. Kauden tulokset ovat olleet hienoja ja tallihenki on mitä paras tällä hetkellä. Se mitä vuosi sitten laitoimme alulle, on kehittynyt hienosti toimivaksi Teamiksi, josta voimme kaikki olla ylpeitä ja iloisia. 

Yritetään jatkaa samaan malliin ja valmentautua ahkerasti. Voimme ainakin todeta, että aktiivinen valmentautuminen on tuottanut hyvää tulosta. Aikaansaadut tiiviit ja luottamukselliset suhteet hyviin valmentajiimme ovat pettämätön tuki tiukassa paikassa kilpailutilanteissa tai ongelmien ratkomisessa kotioloissa.

 

Talliin on asennettu ilmalämpöpumput perjantaina! Yksi saatiin jo käyttöön ja se puhaltaa lämmintä ilmaa talliin oikein tehokkaasti =) IHANAA!! Monia vuosia odotettu parannus on nyt tosiasia ja saamme vihdoin hoitaa hevosia plusasteisessa tallissa kovillakin pakkasilla! Mutta muistutan taas kerran että toimiakseen koneet tarvitsevat tallilaisten apua. Ovet on suljettava perässään pakkasella, vaikka vain veisi hevosen karsinaan. Koneet poistavat kosteaa ilmaa ja antavat lämmintä, tallia ei tule tuulettaa ovien kautta.

Parannamme tallia ja tiloja koko ajan, pikkuhiljaa. Monet suunnitelmat ja ideat pyörivät mielessä, niiden toteuttamiseen vaan tarvitaan oma aikansa. Viikonloppuna saapuu myös poneille Torniosta tilattu ponitalli =). Tämäkin idea on kypsytellyt mielessä jo useita vuosia, saada pikkuponeille oma talli, ettei pitkäkarvaisia ulkoilmaponeja tarvitse tuoda lämpimään talliin hikoilemaan. Nyt sekin parannus on toteutumassa ja Nana, Casper ja Zoyara saavat oman kaksiosaisen pihattotallinsa :-).

 

9.11.2009

Viikonlopun estekilpailut Eholla Mäntsälässä menivät HL-Teamin osalta aivan nappiin!

Tallille tuli kolme luokkavoittoa ja monta hyvää sijoitusta. Luokkavoittajat:

                       Rebecca Mårtenson - Kouros (90cm)

                            Pia Boman - Ravana (100cm)

                            Nina Sund - Prominent (110cm)

Hienoa! Mukana kilpailuissa oli estevalmentamme Marek Lootus, joka auttoikin ratsastajia ahkerasti koko päivän. Suuri kiitos siitä Marekille. Omalta osalta onnistuminen isommissa luokissa oli paljolti Marekin kisaverryttelyn ansiota, pieniä mutta merkittäviä virheitä korjattiin aivan radalle menoon saakka ja sen ansiosta suoritus pysyi kasassa vaikean radan läpi. Ratsukoita tallilta oli ilahduttavan monta, kaikkiaan HL-Team ratsukoita oli mukana 11! Torstaina Eowen valmentaa osaa ratsukoista, sen jälkeen keskitytään tiukasti kouluratsastukseen ja valmistaudutaan 22.11 järjestettäviä 6 days dressage kilpailuja varten! Eli ensi viikonloppuna siis Jepan kouluvalmennus!

Olen kokonaan unohtanut mainita, että kotisivumme ovat mukana Suomen parhaat hevossivut nettiäänestyksessä. Käy antamassa sivuillemme ääni :-)

suomenparhaathevossivut

 

3.11.2009

Sunnuntain estekilpailuissa ratsasti hienosti kahden luokan voittoon HL-Teamin jäsen Rebecca Mårtenson ponillaan Kouros. Onnea hienosta kisamenestyksestä! Mukana kilpailuissa oli ilahduttava määrä ratsukoita Porvoosta. Mieleen jäi myös Marie Saarisen suoritus Zoyaralla. Lämmittelyssä Marie putosi kaksi kertaa Zoyaran selästä, mutta esteradan ratsukko suoritti niin hienosti, että sijoittui nopealla ajalla luokassa toiseksi! Onnea :-)

Tällä viikolla tallissa auttaa lomittaja Camilla. Camilla ei ole ennen meillä työskennellyt, mutta opiskelee rutiineja ja yhdistelee oikeita loimia hevosten päälle niin, että loppuviikosta homma jo onnistuu varmasti ihan oikein. Loppuviikosta onkin taas Marekin valmennus, kisat mäntsälässä lauantaina ja ensi viikonloppuna Jepa.

Tylsää ei siis tallilla tule olemaan. Toivotaan, että saamme pian lumipeitteen ja tarhat pysyisivät tästä lähin kuivina ja savivellit olisivat tältä vuodelta taaksejäänyttä aikaa.

31.10.2009

Huomenna on pitkästä aikaa omat esteratsastuskilpailut, kivaa! Onnea kaikille kisoihin.

Ensi viikonlopuksi järjestimme Marekin valmennuksen ennakkotiedoista poiketen! Valmennus alkaa teknisillä harjoitteilla jo perjantai-iltana klo 18.00. Silloin toivomme niitä ratsukoita mukaan, jotka eivät kilpaile lauantaina Ehon tallilla järjestettävissä seurakilpailuissa.

Lauantaina olemmekin isolla porukalla Ehon kilpailuissa, joissa Marek on koko päivän käytettävissä kisavalmennusapuna. Mukaan saa tietysti lähteä niitäkin oppilaita, jotka eivät pääse syystä tai toisesta hevosen kanssa mukaan kilpailemaan. Katsomalla oppii vähintään yhtä paljon.

Sunnuntaina Marek valmentaa normaaliin tapaan tallilla aamu 09 00 alkaen. Lisätietoa täällä:

MAREKIN VALMENNUS MARRASKUU

 

Muistuttaisin vielä hevostensa kanssa kilpailuissa liikkuvia ja muilla talleilla käyviä kiinnittämään erityistä huomiota ja tarkkaavaisuutta tarttuvien tautien ennaltaehkäisyyn.

Älä koskettele turhaan eri tallien hevosia kisapaikalla

älä päästä omaa hevostasi tutustumaan eri tallien hevosiin lähietäisyydeltä

vältä käyttämästä samoja vaatteita eri tallien välillä

käytä oman tallin ämpäreitä juottoa ja ruokintaa varten myös kisapaikalla

Tallilla ei ole havaittu minkäänlaisia flunssan merkkejä ja yritämme säilyttää jatkossakin tallin hevoset terveinä ja käyttökuntoisina. Toivon, että kaikki huolehtivat omalta osaltaan tautien ennaltaehkäisystä ja selviämme syksyn ilman sairasteluja.

 

29.10.2009

Viikonlopun RIDE ON estekilpailut lähestyvät.

Tallissa on toimihenkilölista, johon saa mielellään kirjoittaa nimensä sopivaan kohtaan kilpailuavustajaksi.  Ensi vuonna Horse Showhun pääsee taas HL-Teamiläisistä ne aktiiviavustajat, jotka lupautuvat ja toimivat kilpailuavustajina riittävän usein. Ilman talkooväkeä ei kilpailuja voida järjestää, joten tervetuloa!

Kilpailut pidetään kilpailukutsusta poiketen ulkona jos maa pysyy sulana, verryttely maneesissa.

Eilen olikin Lotella sitten jännä päivä, kun pääsi ensimmäistä kertaa uuden poninsa selkään. Ero uuden ja Loten entisen ponin välillä on suuri, kuin yö ja päivä. Ponit ovat aivan eri tyyppisiä. Edellinen oli rauhallinen, kiltti ja reilunkokoinen perheponi, tämä taas kuuma, siro ja herkkä kilpaponi. Minäkin sain kokeilla uutta ihmetystä. Ratsastin kaikissa askellajeissa ja hyppäsin muutaman esteen. Alas laskeuduin suurta ihailua tuntien. Tämä poni on rautaa ja laatua jokaista milliä myöden. Onnea Lotte!

28.10.2009

Taas romuttui yksi romanttinen kuvitelma... ;-)

Florini EI hörissyt minulle "voi kuinka olen kaivannut sinua" asenteella. Se ei edes noteerannut minua. Se oli tyytyväinen, rauhallinen, levollinen. Ärsyttävää. Mikään hevosessa ei viitannut jälleennäkemisen riemuun tai elokuvien " en voi elää ilman sinua" asetelmaan. Se tunne on tässä tapauksessa täysin yksipuolista. Florini oli kyllä hyvin tyytyväinen nameihin, joita sille Suomesta kuljetin. Tosin ei Florinilla huono maku ole, jos kerta viihtyy Marekin ratsuna ja Torin useiden kymmenien tammojen, varsojen ja hienojen siitosorien kanssa. Eli hyvillä mielin jätin pojan karsinaansa.

Marek on etsinyt Pyhtääläiselle Emmalle hevosta ja pidemmän aikaa, ja nyt tuli myyntiin hevonen, joka taisi olla nappiosuma. Katsotaan syntyykö ihastumisesta kaupat :-)

Hevonen on kilpailtu esteillä nuoren ratsastamana jo ihan 120 cm tasolla asti. Se on hyväsukuinen, reipas ja kaunis hevonen. Muutama muukin hevonen olisi ollut Eestissä tarjolla, mutta päädyimme kokeilemaan vain tätä, joka oli kaikista vaihtoehdoista kapasiteetikkain. Ja Emman ihastus "Meceen" oli niin selvä, ettei muut olisi enää sen rinnalla miltään tuntuneetkaan. :-)

Hollannista ja Saksasta oli päätynyt hevosautoon Loten ponin lisäksi muitakin hienoja hevosia. Itse ihastuin yhteen 4-vuotiaaseen estelupaukseen ja yritin keksiä kuumeisesti, mistä rahat siihen löytyisivät ( en keksinyt...vielä) ja näimme huippuhienon "keur tamman" ( palkittu 1.palkinnolla ja vaikka mitä), sen jälkeläiset kilpailevat isoissa kilpailuissa esteillä euroopassa ja yksi Amerikassa, itse se on kilpaillut vaativaa koululuokissa. Sain ratsastaa tällä hyvin koulutetulla kaunokaisella. Aivan ihana..

Loten ponin, Medusan tuli hevosauto päivällä Torista hakemaan. Medusa on todella kaunis, siro ja urheilullinen poni, jolla on eloisat ja ystävälliset silmät. Talutin sen autoon ja taputin kaulalle. Suomessa tavataan :-) 

Lotte, Olle ja Rasse olivat Helsingin satamassa Medusaa vastassa. Aikataulut menivät niin hauskasti, että olimme loppujen lopuksi kaikki samaa aikaan illalla kotona, vaikka Medusa matkustikin eri lautalla kuin me.

Satoja pimeitä ja sateisia kilometrejä on nyt ajettu pitkin maanteitä, mutta kyllä se taas kannatti. Löysimme kivoja hevosia, sain kokeilla hienoja ratsuja ja pääsin rapsuttamaan Florinia. Kiitos kivasta matkaseurasta Magelle ja Emmalle :-)

 

26.10.2009

Huomenna tapahtuu taas paljon! Sen vuoksi TIISTAIN TUNNIT ON PERUTTU TÄLTÄ VIIKOLTA! 

Itse lähden Eestiin katsomaan hevosia, jospa löydettäisiin Emmalle kiva hevonen! Tietysti on kiva nähdä myös Florinia. Myös "Mage" on mukana Eestissä, joten tunnit on peruttu.

Lotte odottaa huomista iltaa jännittynein mielin, sillä muutaman päivän Eestissä levännyt poni jatkaa huomenna matkaansa Suomeen! Vihdoin Lotte saa uuden poninsa, Medusan. Maneesi on huomenna koko illan vapaa halukkaille yksityisratsastajille, omat hevoset saavat pitää hyvin ansaitun lomapäivän.

 


25.10.2009

Eilen lähti monta traileria HL-Teamiläisiä kohti Ehon tallia, matkassaan innokkaita esteratsastajia. Kotona taas Jepa huolehti kouluratsastusvalmennuksesta. 

Monta hyvää sijoitusta saimmekin Ehon vaativilta esteradoilta, joista parhaimpia Rasmus Palmgren uudella hevosellaan Paletta (voitto 90 cm luokassa) ja Nina Sund - Prominent (voitto 100 cm luokassa). Muitakin hyviä sijoituksia saimme, kuten Rebecca Mårtensson ja Kouros hienosti 2.sija 80 cm ja 90 cm luokissa, Esma ja Tobbert 3.sija 110 cm luokassa ja Pia Boman - Ravana 4.sija 100 cm luokassa.

Eli tyytyväisiä voimme olla pieneen ja aktiiviseen porukkaan, joka kahmi monta pölyharjaa palkinnoksi tämän kertaisista kisoista ;-).

Jepan valmennus sujui kotona hyvin ja sunnuntai aamuna suuri osa kilpailijoista oli heti aamulla pirteänä hevosen selässä ja vaihtoi satulan ja tyylin sujuvasti kouluratsastukseen sopivaksi. Monipuolista valmentautumista siis, se tuottaa tulosta ja pitää hevoset pirteinä ja terveinä. 

 

22.10.2009

Aamu alkoi rauhallisesti kivalla maastolenkillä Alman kanssa ja kaksi tuntia myöhemmin seisoimme Jennyn ja Androsin kanssa Helsingissä Ekk:n pihalla! Eli näin ne tilanteet muuttuu, tässä tapauksessa kaikki meni onneksi parhain päin.

Andros ruunattiin juuri ennen tuloaan Suomeen, syy oli osin minun, koska sen oriina pitäminen tuntui minun mielestäni vähän turhalta ja riskinhakuiselta. Yleensä ruunaushaavat paranevat hyvin ja komplikaatioita ei tule, mutta Andros ei ole toipunut toivotulla tavalla. Ruunausarpi jalkojen välissä kiusaa Androsin liikkuessa, mikä näkyy ulos ajoittaisena ontumisena. Tänään paikallinen eläinlääkäri ehdotti klinikkareissua, jotta saisimme tietää enemmän, mikä Androsia on jäänyt vaivaamaan. Se tutkittiin Ekk:lla huolellisesti ja kaikkien verikokeiden, ultrausten ja taivutuskokeiden perusteella voitiin todeta, että Andros voi hyvin ja tulehduksia ei ole, jaloistaan se on aivan terve. Liikaa kovetuneet ruunausarvet vain "kiristävät" ikävästi, joten nyt Jennylle jää fysioterapeutin rooli hoitaessaan Androsin arpien kudoksia liikunnalla joustaviksi.

Andros käyttäytyi klinikalla upeasti ja sai myös kauniista ulkonäöstään ihailua eläinlääkäreiltä :-)

Onneksi tämäkin kerta Ekk:lla päättyi iloisiin tunnelmiin. Täytyy koputtaa puuta.

21.10.2009

Yksi uunista ulos ja toinen sisään... eli tylsää ei ainakaan tule olemaan! Montsa sai uuden kodin Porvoosta ja opettaa nyt Wilmaa eteenpäin ratsastusuralla. Lotte jäi odottamaan uusia tuulia ja niitä onkin tässä viime päivien aikana kulkeutunut Hollannista oikein kunnolla! Tällä hetkellä jossain euroopan maanteillä kulkee ruskea ponitamma, jonka määränpää on Montsan tyhjäksi jäänyt karsina täällä meillä :-) Eli Marek on on etsinyt, kokeillut ja löytänyt Lotelle uuden hevosystävän.

Tällä hetkellä Lotella on nimi, väri, koko, tuloksia kilpailuista ja joku netistä metsästetty video tietona uudesta ponistaan. Mahtaa olla jännittävät päivät odottaessa ponin kulkua maanteiden halki ja merien poikki kohti Suomea! Onneksi matkalla on Marek mukana ja voimme rauhallisin mielin todeta, että hyvää hoitoa se ainakin pitkän kuljetuksen aikana saa. Voi jee! Että voi olla jännää!!

Tällä viikolla tallissa ahertaa uusi lomittajamme Minna Lönnfors. Olen tyytyväisenä todennut jo yhden päivän yhteistyön jälkeen, että hienoa! Nyt meillä on hyvä ja ammattitaitoinen lomittaja =) On ihana jättää tallityöt työntekijälle kun tietää, että hevoset tulee hoidettua hyvin ja ammattitaito riittää järkeviin ratkaisuihin ongelmatilanteissa. Uudesta lomittajastamme Minnasta onkin sitten pidettävä kiinni kynsin ja hampain ;-)

Marekin rekka on siis täynnä hevosia Saksasta ja Hollannista viimeistä paikkaa myöden. Yllätykseksi jää, mitä kaikkea hevosrekka onkaan syönyt sisäänsä ruskean ponin lisäksi... :-)

 

 

19.10.2009

HL-Teamiläisiä oli iso joukko Horse Showssa lauantain päivänäytöksessä. Meillä olikin oikein mukavaa! Kiitos kaikille kivasta päivästä :-) Ja erityinen kiitos tietysti kaikille HL-Teamin toiminta-aktivisteille, että saimme rahat lippuihin.

Sunnuntaina muutti yksityishevosista Eeden, eli Eemeli Pohjoiseen Oulun lähelle. Eemeliä jäi ikävöimään erityisesti sen hoitaja Henriikka, jolle Eemelin lähtö oli suuri menetys.

Hoitajan osa on kova. Sitä on aivan hevosenomistajan armoilla,eikä suuriin päätöksiin ole mahdollista vaikuttaa. Muistan itse kuinka sydäntä raastoi menettäessäni rakkaan hoitohevosen ja inhosin ja vihasin julmia hevosen omistajia. Kuinka he saattoivat luopua, kuinka välinpitämättömiä he olivat.. Hoitaja laittaa monesti omistajaa enemmän aikaa ja rakkautta hevosen hoitamiseen, joten tunnetasolla luopuminen on valtavan iso asia. Omistaja kantaa taloudellisen vastuun ja joutuu tekemään päätöksiä myös sen pohjalta ja saattaa väsyä hevoseen pelkästään taloudellisen taakan vuoksi. Vastuu muuttaa suhtautumista ja tunnetaso muuttuu, realistisemmaksi.

Hoitaja ajattelee hevosta aivan toisella tunnetasolla. Kuitenkin, monesta hevosesta luopuneena ja nuorena monta rakasta hoitohevosta menettäneenä uskallan sanoa, että vaikka menetyksen riski on, ei sen takia kannata laittaa kilpeä sydämeensä. Täytyy rohkeasti ihastua ja välittää hoitohevosistaan ihan täysillä. Vain se, joka uskaltaa laittaa omat tunteensa likoon voi saada hevosharrastuksesta sen kaikkein arvokkaimman mitalin; Hevosen ja ihmisen välisen luottamuksen ja ystävyyden. Se mitali jää muistoihin kaikista kirkkaimpana.

14.10.2009

Florini menestyi hienosti Eestin oritesteissä ja sai esitetyistä oreista parhaat pisteet! Hienoa Florini!

Montsa pakattiin aamulla autoon ja Lotte lähti ostajaehdokkaiden kanssa klinikalle ostotarkastukseen. Niin siinä sitten kävi, että Montsa todettiin terveeksi ja vaihtoi kotia. Kyllä meille tulee ikävä hienoa ponia, joka on ollut aivan mainio opettaja Lotelle ja Rasselle. Montsa siis muuttaa tänään Porvooseen ja Lotte jää odottamaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Huomenna klinikalle lähtee käymään puolestaan Argentina, jonka pitkittynyt yskä kaipaa lisätutkimuksia.

Johan ja Olle eristävät ja paneloivat rehutilaa talven varalle, siitä tulee huisin hieno! Muutakin lisälämmitystä uuteen talliin on luvassa. Tarkoitus on, että parannukset muuttavat uuden tallin hevosenomistajille miellyttävämmäksi kylmänä vuodenaikana.

Muistuttaisin taas kerran kaikkia talven tuomista haasteista. Eli pakkasella ulko-ovien on pysyttävä kiinni, myös pikaisella kottikärrytyhjennyksellä lantalaan. Kahvihuoneen oviin hankitaan pikimmiten uudet vieterit, jotta ovien kiinnipitäminen helpottaa.

Yritetään pysyä pirteänä pimenevässä ja kylmenevässä ilmassa, sehän tässä onkin haasteellisinta... =) 

12.10.2009

Syksy saapuu kohisten ja ilmat kylmenevät! Ei voi kuin toivoa mahdollisimman kuivaa ja leutoa marraskuuta.

Torstaina pakkasimme Zemin aamuaikaisella autoon klinikkareissua varten (sudenhampaat poistettiin) ja suuntasimme kohti Vuosaaren satamaa, jonne pikkutamma saksanmaalta oli saapumassa 06.45.

Pieni Irlantilaissukuinen Oldenburg varsamme Cosmic Flight vaihtoi kuorma-autosta traileriin sataman rekkaparkissa ja suuntasi Vermon klinikalle Zemin kanssa. Oli siinä 2-vuotiaalle elämänmuutosta kerrakseen. Se oli viettänyt kaksi ensimmäistä vuottaan samassa paikassa, tuttujen ihmisten ja hevosten kanssa ja repäistiin yhtäkkiä pois laumasta kahdeksi päiväksi kuorma-autoon, sitten traileriin jossa toista hevosta otettiin ulos ja hätäisen yksinäisen puolentoista tunnin odottelun jälkeen toinen tuotiin tokkuraisena takaisin ja matka jatkui. 

Cosmic Flight eli "Minni" pääsi lopultakin märänpäähänsä Nina ja Marie Sundin kotiin ja sai kaverikseen pikku-Prinssin.

Karsinoita tuntuu olevan aina yksi liian vähän, joten Minni sijoitettiin Sundeille ja vaikuttaa oikein tyytyväiseltä uuteen sijoituskotiinsa :-)

 

minni_ja_prinssi.jpg

Minnin elämään ei nyt tulevan talven aikana kuulukaan muuta kuin kasvamista ja syömistä. Ensi vuonna Minnin toinen omistaja Eowen Earlie alkaa ottaa koulutusvastuuta pikkutammasta, josta toivomme hyvää estehevosta. Rakenne Minnillä on ainakin kohdallaan ja sillä on eloisa ja hyvä luonne. Vahva irlantilainen suku lupailee myös hyvää tulevaisuutta. Toivotaan että Minni kasvaa ja vahvistuu terveeksi nuoreksi hevoseksi ja pääsemme kasvattajina vielä iloitsemaan pikkutammastamme  kilparadoillakin :-)

Marekin viikonlopun estevalmennus sujui hyvin. Ryhmät olivat niin täysiä, ettei kaikki halukkaat edes mahtuneet mukaan! Viikonloppuna oli muutakin ohjelmaa, heti lauantai aamuna suuntasi autollinen tallin nuoria, 20-luvun vaatteisiin pukeutunut Esma ja Tobbert Loviisan torille. Olin lupautunut kuvaukseen Tobbertin kanssa, ajattelematta, että lauantai aamuna näin ennen vaaleja, tori on täynnä ihmisiä, ilmapalloja, soittajia... hehe! Parkkeerasimme Tobbertin kärryineen kaupungintalon parkkipaikalle ja rohkeasti liikenteen sekaan ratsastamaan hassusti pukeutuneena. Tobbert oli kuin enkeli, eikä välittänyt sitten yhtään mistään. Se käveli rauhallisesti autojen seassa, ilmapallojen vieressä ja bussikin meidät ohitti muutaman kymmenen sentin päästä. Kunnon kisahevosen tavoin, Tobbert oli aivan cool! Eli esiintyminen sujui kuin rasvattu ja kuvaajat saivat kuvansa otettua ja tallin nuoret saivat nauraa meikatulle, erikoisesti pukeutuneelle ja käherretylle opettajalleen. Kaikki osapuolet olivat tyytyväisiä! Hieno Tobbert, tämä poikii varmasti lisää keikkoja rauhalliselle jättiläiselle.

Marraskuun viikonloput ovat kiireisiä, joten katsotaan onnistuuko seuraava valmennus vasta joulukuulle. Ainakin Eowen Earlie on tulossa valmentamaan lokakuun lopulla tai marraskuun alussa muutamana arki-iltana. Siitä ilmoittelen lähempänä kun ajankohta varmistuu.

 

7.10.2009

FERNANDO

1.4.1991 - 5.10.2009

*** IN MEMORIAM ***


Nando hyvä, huomaavainen ja viisas hevonen.

Minusta sinä olit kaikista kaunein, kaikista parhain.

On tullut aika hyvästellä ja päästää sinut lepäämään.

 

Kiitos kaikille lämpimistä ajatuksista ja lohdun sanoista.

Erityiskiitos Chrisselle, Esmalle ja Johanille tuesta sekä käytännön toimista.

Marja

 

***

Suurinta rakkautta on päästää irti. Lepää rauhassa kaunis Fernando.

-Esma-

***

6.10.2009

Anros saapui Suomeen illalla 5.10.2009 viiden muun hevosen kanssa. Matkalaisista neljä jatkoivat Tampereelle klinikalle, meidän pihalle jäi kaksi. Jenny Ristolan uusi hevonen Andros ja Susan Winfieldin uusi hevonen, 3-vuotias Welsh Cob risteytys Outlaw.

Outlaw pakattiin heti traileriin ja se jatkoi kotiin uuden omistajan luo. Siellä sitä oli vastaanottamassa mm. HL Azur, joka on meillä syntynyt Gotlannin Russ.

Andros sai Tobbertin vanhan karsinan vanhassa tallissa ja käyttäytyi heti rauhallisesti ja järkevästi. Andros ruunattiin muutama viiko sitten ja se olikin kovasti laihtunut ruunauksen jälkeen. Nyt Jennyllä onkin työtä saada Andros takaisin pyöreäksi ja hyvään kuntoon, jotta ratsastus pääsee toden teolla käyntiin.

Kauan odotettu Andros on siis vihdoin kotona :-)

 

4.10.2009

 Seuran mestaruuskilpailut ratsastettiin kouluratsastuksen osalt a lauantaina ihanassa syyssäässä.  HL-Teamiläisten  suorituksissa oli monia onnistumisia, ja mikä parasta, kaikki ylittivät omissa luokissaan hyväksytyn rajan, eli yli 50 % maksimipisteistä. Mieleen jäi onnistumisista varsinkin Rasmus Palgrenin ja Pinkcatin juniorimestaruus, Carina Stenbackan luokkavoitto Symphatil Irish Queenillä, Hanna Tuomisen ja Late Dahlian luokkavoitto  ja Linda Bosaksen onnistuneet radat Kraneveld’s Uniella.

Sunnuntain sateisissa estekilpailuissa ei nähty yhtään selästä putoamista kilparadalla ja hylättyjäkin suorituksia oli kohtuullisen pieni määrä.  HL-Teamiläisten tulokset olivat kaiken kaikkiaan hienoja. Aivan parhaimmistoon kuuluu tietysti Lotte Palmgrenin juniorimestaruus ponillaan Montsa sekä Nina Sundin seniorimestaruus Prominentilla ja Milla Kiisken suomenhevosmestaruus hevosellaan Late Dahlia! Onnea kaikille sijoittuneille ja luokkansa voittaneille tasapuolisesti.

Kilpailut onnistuivat minun mielestäni järjestelyjen puolesta hyvin. Ilma oli haasteellinen, niin kuin ilmapiirikin, mutta mielestäni kaiken kaikkiaan kilpailu oli positiivinen ja toivon Itä-Uudenmaan ratsastajien löytävän sitä tarvittavaa ”me” henkeä,  sillä isolla porukalla kilpailujen ja toiminnan järjestäminen on huomattavasti hauskempaa,  kun vastuualueita voidaan jakaa useampien henkilöiden kesken.

Seuratoiminta on aina haasteellista, varsinkin kun seuran alue on näin laaja. On typerää luulla että näin monen tallin kattava seura voisi toimia ongelmitta.  Henkilökohtaisesti minulla on ainakin niin paljon tekemistä perheen, tallin, oman ratsastukseni  ja oppilaideni ratsastuksen kanssa, etten ehdi muiden tallien toimintaa miettimään tai osallistua riittävästi muuhun seuratoimintaan. Se ei tarkoita että olisin henkilökohtaisesti seuravastainen. Uskon että tämä pätee moneen muuhunkin tallillamme ratsastavaan seuran aikuisjäseneen ja aktiiviseen juniorijäseneen .  En myöskään ole täydellinen ja jaksa tehdä asioita aina oikein tai toimia niin kuin tulisi toimia. Saatan unohtaa vastata tekstiviesteihin, sähköposteihin tai soittoihin. Ilman että tarkoitan sitä millään pahalla.

Jokainen, joka sortuu puhumaan muista negatiiviseen sävyyn ja vetää mattoa aktiiviselta seuratoiminnalta, saa miettiä ketä moinen puhuminen palvelee?  Ei ainakaan seuraa.  Eikä varmasti ole kenenkään henkilökohtaisten etujen mukaista. Olen ylpeä tallistamme, jossa juoruilu ei kuulu tallin toimintatapaan. Tallissa keskitytään tekemiseen ja toimintaan, ja jos juoruilua tapahtuu, ei se ainakaan kanna minun korviini asti.  On monia tapoja hoitaa hevosia oikein, valmentaa ja ratsastaa oikein.  Jokainen valitsee sen mikä itselleen ja hevoselleen sopii parhaiten. Sen takia monen tallin seura on rikkaus. Seuranjäsenet  löytävät toivottavasti sen omansa monipuolisessa tarjonnassa. Eikä siinä sen kummempaa. Tallissa tallin tavalla. 

1.10.2009

Ilmat muutuivat sitten kertaheitolla syksyisiksi ja hevosten iloinen loimittamisrumba saa alkaa :-).

Kahvihuoneen oveen on ilmestynyt talliorjan vieno toive. Jokaisen hevosen karsinan oveen/ seinään toivotaan selkeät loimitusohjeet, jotta loimitukset onnistuvat asiakkaiden haluamalla tavalla.

Tallimme ovat aika vilpoisia, joten muistakaa loimittaa hevosenne hyvin aina ratsastuksen jälkeen ja muutoinkin talliloimitus varman pää lle, jottei turhaa energiaa kulu itsensä lämmittämiseen. Ulkona päivisin on usein paljon lämpimämmät oltavat, se olisi hyvä muistaa loimituksien suunnittelussa.

Perjantai-iltana on radan rakennus kouluratsastuskilpailua varten. Kenttä lanataan iltapäivällä, jonka jälkeen kentällä ei saa ratsastaa. Maneesissa taas on Ilona Flittnerin centered riding tunteja, joten perjantaina iltana hevosten liikuttamiseen on rajalliset mahdollisuudet. Kenttätyöskentely kannattaa sijoittaa torstaille tai perjantai aamulle/päivälle.

 

 

27.9.2007

Tänään HL-Teamiläiset kisailivat Keravalla ja Kotkassa. Hyvistä tuloksista mainittakoon Keravalta Linda Bosaksen ja Granden kaksi puhdasta rataa ja sijoitusta seuraluokissa, Lotte Palmgrenin ja Montsan sijoitus 80 cm luokassa, Rasmus Palmgrenin ja "pikkuponi" Pinkcatin puhdas 90 cm rata, Rebecca Mårtensonin ja "pikkuponi" Kouroksen puhdas 90 cm rata ja hieno ja tahdikas 100 cm rata neljällä virhepisteellä, Nina Sundin ja Prominentin 3.s sija 100 cm luokassa, sekä Pia Bomanin ja Ravanan uurastus Kotkassa, josta tuloksena 6.s ja 4.s sija 90 cm ja 100 cm luokista. Eli voimme olla tyytyväisiä =)

 

Anna oli töissä Torstaina viimeistä päivää. Anna suuntaa nyt kotiin Ukrainaan ja jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, muuttaa Anna pian Ruotsiin miehensä Sashan kanssa. Kävin vielä tänä iltana hyvästelemässä Annan ja Sashan ja täytyy sanoa, että mieli on hyvin haikea. Annan kaltaista mukavaa ja luotettavaa työntekijää tulee ikävä. Toivon, että kontakti heihin säilyy vielä jatkossakin, vaikka työsuhde päättyikin. Täytyy ruveta suunnittelemaan Ukrainan matkaa.. 

 

annan_kuvat_067.jpg

Anna ja Argentina   

Eli tallitöistä vastaavat nyt Esma ja Johan ja apua haetaan vapaapäiviin tallin yksityisomistajista. Eli halukkaat lantalingot saavat ilmoittautua työvuoroon... ;-) 

Ihan kiva ottaa vastuuta tallitöistä ja tulee samalla hoidettua rästiin ja unohduksiin jääneitä korjaus ym. töitä tallissa. 

Tallin hevoskantakin muuttuu syksyn myötä, ja 5.s päivä Jenny Ristolan uusi hevonen Andros muuttaa Suomeen. Samalla kyydillä lähtee Florini muutamaksi kuukaudeksi Eestiin koulunpenkille. Jokunen yksityishevonen vaihtaa toiseen talliin ja toiset vaihtaa omistajaa, mutta jäävät silti samaan talliin! 

Nyt alkavalla viikolla täytyy valmistautua I-UR:n seuramestaruuksia varten, jotka kisataan ensi viikonloppuna! Jännää! 

22.9.2009

Carina Stenbackan 6-vuotias suomessa kasvatettu Connemara tamma Symphatil Irish Queen on eilen kantakirjattu upeasti 40 pisteellä ja sai 1.palkinnon! Onnea!

Nina Sundin Eestissä jalostukseen hyväksytty siitosori Prominentin jälkeläiset pärjäsivät hienosti Eestissä järjestetyssä Torihevosten näyttelyssä viime sunnuntaina. Prominentin jälkeläiset olivat parhaita sekä 2-vuotiaiden oriiden että tammojen ryhmässä! Omistajan salliessa on Prominentille tiedossa ensi keväänä mukava vierailu Eestiin, sillä Eestin Torihevoskasvattajat haluavat lisää varsoja Ninan hienosta oriista :-)

 

20.9.2009

Yksi asia ainakin meni niin kuin kuuluikin :-) Ratsastajan oli jo aika siirtyä kivasta ponistaan hevosiin ja tulos on sataprosenttisesti minulle mieluinen! Jenny Ristola sai hienon valkean ratsunsa, Androsin. 6-vuotias, siitosoriinakin käytetty Andros on perjantaina ruunattu Torissa Eestissä ja saapuu Suomeen muutaman viikon kuluttua. Andros on nyt Marekin hoivissa ja parantelee haavojaan ennen siirtoa Suomeen uuden omistajansa luo. Valmentajana ja tallinpitäjänä en voi kuin nostaa hattua HL-Teamiläisten ihanille vanhemmille ja muille kotijoukoille, jotka todella antavat lapsilleen mahdollisuuden kehittyä ja ymmärtävät kuinka tärkeä on antaa tukensa oikeaan aikaan ja oikeisiin asioihin. Niin kuin olen aikaisemminkin todennut, ilman perheen tukea edistyminen ja tulosten saavuttaminen on jos ei mahdotonta, ainakin hyvin vaikeaa ja hidasta. Onnea Jenny!

andros.jpg

 

 

 

 

Jenny ja Andros Eestissä


Hauskana ajatuksena liikkeelle lähtenyt idea joukkueen lähettämisestä Aluemestaruuksiin taas haudattiin seuran sisäisten ongelmien vuoksi. Lähdemme joka tapuksessa kilpailuihin, ensi viikonloppuna on alue-estekilpailut sekä Keravalla että Kotkassa. Osa seuran jäsenistä suuntaa Kotkaan, HL-Teamiläiset Keravalle, mutta kilpailemme henkilökohtaisesti, emme joukkueena.

Ensi vuonna toivottavasti onnistuu tämäkin kiva idea ja saamme joukkueen aluemestaruuksiin, ilman ylimääräistä mielipahaa. Ensimmäistä kertaa moneen vuoteen seurassamme on useita aktiivisesti alue-esteillä kilpailevia ratsukoita ja joukkueen lähettäminen on mahdollista! Se on upea edistysaskel näinkin pienessä seurassa. 

Kilpailevan ratsastajan suurimpia haasteita on saavuttaa tuloksellinen yhteistyö ja voittaa luottamus hevoseensa. 

Ilman hyvää yhteistyötä ja luottamussuhdetta valmentajaan/valmentajiin ja muihin tukijoukkoihin nousujohteisia tuloksia ei kuitenkaan saavuteta. Tuloksellinen kilparatsastus koostuu monista palasista, joiden kaikkien on loksahdettava oikealle paikalleen, samaan palapeliin. 

 

 

16.9.2009

Syksy ilmoittelee tulostaan ja viimeisetkin laidunhevoset saapuvat pian kotiin. Helga ei laidunaidoista paljon ole välittänyt viime aikoina vaan puj ahdellut alta sisään ja ulos aivan oman mielensä mukaan. Pieni Helga siis siirtyi jo talvitarhaukseen, mutta Lempi ja Dexter saavat laiduntaa vielä viimeisetkin laidunpäivät. 

Tallilla tapahtuu muutoksia hevoskannassa seuraavien viikkojen aikana. Jännittävää nähdä miten tallilaisten hevoskauppojen käy! 

Kilpailutuloksista täytyy mainita viime viikonlopun alue-estemestaruuskilpailut, jossa mukana HL-Teamistä oli Rasmus Palmgren - Pinkcat ja Rebecca Mårtenson - Kouros. Rebecca sai 100 cm radalta vain 4 virhepistettä ja sijoitus 15 parhaan joukossa! Hienoa :-). Rassen ja pinkin matka tyssäsi kuudennelle esteelle, mutta rata oli Ratsukolle hyvin vaikea, joten voimme olla tyytyväisiä viiteen ylitettyyn esteeseen. Jullen-Mahti pärjäsi hienosti suomenhevosten aluemestaruus luokassa saaden hopeaa! Hyvä Julle ja Minni! 

Ensi viikolla Itä-Uudenmaan ratsastajat osallistuu joukkue alue-estemestaruuksiin Keravalla. Halukkaita ratsastajia on useita, mutta mukaan mahtuu vain 4 ratsukkoa. Katsotaan ketkä kaikki siis lähtevät mukaan aktiivisesti kilpailevasta seurasta.

Ensi viikonloppuna taas Jepan kouluvalmennus, kivaa! Maneesin uusi hiekka vaikuttaa ihan onnistuneelta ja hevoset liikkuvat hyvin uudella pohjalla.

Anna lopettaa työt tallilla ensi viikon lopulla ja muuttaa takaisin Ukrainaan. Anna onkin ollut jo pitkään tallilla ja haikein mielin luovumme hyvästä työntekijästä. Mutta kaikella on aikansa ja Annan on myös jatkettava elämässä eteenpäin. Meidän tallin nurkat on jo tarkkaan koluttu :-).

8.9.2009

Viikonlopun hienoista tuloksista tulee mainita vielä muutama asia.

Ypäjän kuninkaallisissa sunnuntaina hyppäsi 95 cm esteluokan tallilaisille tuttu ex hevoseni JULLEN -MAHTI uuden omistajansa Minnin kanssa. Minnin äidin kanssa jännäsimme kädet täristen suoritusta ja kun palkintojenjakoon kutsuttiin luokan voittajana Jullen-Mahti, ei riemulla ollut rajoja! Hienoa Julle ja Minni =). Ensi viikonloppuna Julle ja Minni kilpailevat Laakson kentällä suomenhevosten alue-estemestaruudesta. Yhteistyö uuden omistajan kanssa on lähtenyt hienosti käyntiin. Jullesta luopuminen oli raskasta ja vaikeaa, mutta kuinka iloinen sitä onkaan nähdessään Ypäjän esteradalla hyvässä yhteistyössä ja iloisena laukkaavan ratsukon ja todeta, että päätös luopumisesta oli oikea. Parempaa kotia en olisi voinut hienolle hevoselleni saada.

Seuratason estekilpailuissa ahkeroivat sunnuntaina Lotte, Rasmus, Rebecca ja Linda. Rasmus voitti Pinkcatillä 80 cm esteluokan. Onnea! Rebecca ratsasti Kouroksella 90 cm luokan puhtaasti ja 100 cm radaltakin tuli vain 4 virhepistettä! Todella hienoa :-). Myös Lotte ja Montsa suoriutuivat 90 cm radasta hienosti. HL-Teamin junioreiden taso nousee hienosti ja tasaisesti koko ajan. Siitä ei voi olla kuin tyytyväinen ja kannustaa nuoria jatkamaan, samaan tapaan!

HL-Teamiin on tullut myös mukaan uusia Porvoolaisia nuoriaratsastajia! Tukkilan tilan tytär Peppi on saanut muutama viikko sitten uuden, todella kivan ponin DAYLIGHT, jolla yhteistyötä aloitetaan hiomaan ja suuntana on kouluradat! Mukava saada uusia ratsukoita mukaan ja varsinkin koulupuolelle!  

7.9.2009

Vaikka itse en paikalla ollutkaan, oli viime lauantain connemaranäyttely onnistunut tapahtuma kaiken kuulemani perusteella! Tallilta oli edustettuna Carina Stenbackan Symphatil Irish Queen joka voittikin oman luokkansa! Onnea!

Ypäjällä Suomenhevosten kuninkaallisissa ahkeroimme laatuarvostelussa Malena Haddaksen Envalds Glimman ja Minna Hjelmin ja Marianne A altosen Lenni-Kallen kanssa, ja pärjäsimmekin loistavasti! Glimma oli 5-vuotiaiden kokonaiskilpailun 10.s, mukana 40 hevosta ja Lenni-Kalle 4-vuotiaiden 8.s, mukana 30 hevosta. Molemmat saivat positiiviset arvostelut ja palasimme Suomenhevostäyteisestä viikonlopusta tyytyväisin mielin takaisin kotiin.

Ensi viikonloppuna kilpailevat Rasmus Palmgren ja Rebecca Mårtenson estealuemestaruuksissa Laaksolla ja Esma Florinilla laatuarvostelussa Ypäjällä! Vauhtia ja tapahtumaa siis riittää!

 

4.9.2009

Talliin on muuttanut kaksi uutta hevosta, kun Tad Skogberg toteutti haaveensa ja osti oman hevosen, hienon 6- vuotiaan estesukuisen Hollantilaisen KWPN tamman Wendaliny!

 

eestiin_matka_19.8.2009_019.jpg

 

Samalla matkalla löytyi Rasmus Palmgrenille hevonen, kuvankaunis 8-vuotias Trakhener tamma Paletta.

 

paletta.jpg

Molemmat hevoset löytyivät Eestistä Marekin kautta, niin kuin monet muutkin tallimme hevoset, eikä laivamatka ollut turha siis tälläkään kertaa! Onhan hienoja puoliverisiä Suomessakin, mutta meille Eestin kautta sopivan hevosen löytäminen on helpompaa. Suomea hevosen haussa turhaan ristiin ja rastiin kiertäneenä, hyviä ja luotettavia kontakteja osaa arvostaa. Säästyy kaikilta rahaa ja aikaa, sekä paljon turhaa vaivaa.

Royal Rosso on saanut uuden kodin, ja Rosson tilalle talliin muutti Kian, 14-vuotias trakhener ruuna, joka on myynnissä sopivalle ostajalle.

 

eestimatka_ja_kian_042.jpg

 

Kian on herkkä ja kaunis poika. Arabi-isä näkyy sähäkkyytenä varsinkin esteillä, eikä kiltti ja hyväkäytöksinen Kian ole mikään aran ratsastajan hevonen! :-) Mutta pienestä vauhdista pitävälle Kian on mitä mukavin ratsu.

Huomenna on edessä HL-Teamin rutistus, Connemarayhdistyksen 25-vuotis näyttely! minä olen sopivasti Glimman ja Lenni-Kallen kanssa Ypäjällä suomenhevosten kuninkaallisissa, ja jätän kaiken vetovastuun muille. Eli Johan, Annemi, Lotte, Rasse ja monet muut saavat ahertaa ja pitää connemaraväen tyytyväisenä :-).

 

Tallilla on siis paljon "väliaikaisjärjestelyjä" karsinoita lainailevien näyttelyponien vuoksi. Toivottavasti kaikilla on onnistunut päivä, itse suuntaan nyt nukkumaan ja aamulla aikaisin auton nokka kohti Ypäjää!

 

23.8.2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         FESTIVAL IN MEMORIAM

 

 

Festival

17.7.1995 – 21.8.2009

 

Saapui aamu aurinkoinen,

aikaan auringon kukkien.

Saimme viestin surullisen…

…on Fessu nyt luotamme lähtenyt,

kohti vihreitä niittyjä kulkenut

ja taivaan portista

sisään astunut.

-Fessun omistajat-

 

fessu2.jpg

 

Joskus, on vaikea ymmärtää miksi. Jää sanattomaksi kymmenien kysymysten eteen. Olisiko voinut tehdä jotain enemmän, mitä tapahtui, miksi juuri Fessu... Suunnaton suru kalvaa mieltä myös Fessun läheisten takia. Kuinka kohtuuttomalta tuntuu nuoren hevosrakkaan pohjaton suru hevosystävän kuoleman edessä. Viimeiset rapsutukset, viimeiset silitykset. Lopulliset hyvästit.

               Kiitos Fessu, kaikista näistä vuosista.

 

 

16.8.2009

Tähän täytyy sanoa sama kuin valmennuspäiväkirjaankin, että kauniit kesäilmat eivät innosta blogin päivittelyyn ja vasta tuulinen ja sateinen sää saa kirjoittamiseen vauhtia.

Paljon tapahtumia heinäkuulta on varmasti pudonnut pois mielestä mutta yritän kerrata ja muistella niitä tärkeimpiä.

Hanko Sea Horse Weekissä saimme olla ylpeitä Pinkcatin ja Rasmus Palmgrenin hienosta toisesesta sijasta 80 cm poniluokassa!

hanko_sea_horse_week_2009_044.jpg

Mukana HL-Teamiläisistä olivat myös Lotte Palmgren Montsalla ja Rebecca Mårtenson Kouroksen kanssa. Kaikki ratsastivat hyvin ja yrittivät parhaansa ja sijoitukset luokissa olivat tasaisen hyviä ja kokemusta saatiin kaikki taas lisää. Montsa tosin oli kovassa kiimassa, eikä sitä oikein esteet sytyttäneet. Sillä oli aivan muuta mielessä kisojen ajan ;-) Hanko on kisapaikkana aivan omaa luokkaansa kauniin kilpailualueensa ansiosta, eikä meillä ollut kenelläkään moitittavaa kilpailujen järjestelyistäkään.

Sattumalta tunnistimme hevosparaatissa entisen ponimme Ard'na Eamonin, ja riensin heti juttusille omistajien kanssa.

Kotimatkalla kävin "Emppua" vielä sen kotitallilla Hangossa moikkaamassa.

 

hanko_sea_horse_week_2009_083.jpg

Ard'na Eamon eli "Emppu"

 

Tallin hevosrintamalla on tapahtunut muutoksia. Milton on myyty uuteen kotiin ja Rosson myynti selviää huomenna. Ravana ja Bablo ovat palanneet takaisin kesälaitumelta kotiin ja uusia hevosia on tulossa....jänniä aikoja eletään ja hevoskauppoja hierotaan sinne ja tänne!

Uusi hevoshankinta tallille on suomenhevostamma "Alma". Alma tuli koulutettavaksi, vei Esman sydämen ja jäi :-). Niin siinä vaan joskus käy. Alma on hevonen suurella H:lla ja Alman edistymistä voidaan pian seurata omassa blogissaan.Alma on hevosmaailman Susan Boyle. Joskus se, josta vähiten odottaa, onkin juuri se jota täytyy pysähtyä kuuntelemaan ja katsomaan.

 

Ihan mukavaa kun ympärillä on elämää ja liikettä, muutosta ja mahdollisuuksia. Kaikilla uudistuksilla on tosin kääntöpuolensa. Tulee pettymyksiä ja vaikeita luopumisia. On myös todella ikävä menettää kivoja tallilaisia hevosineen, jotka jättävät kaikki lähtiessään tyhjän tilan tallin "pikkumaailmaan". Ei auta kuin hyväksyä se että kaikella on aikansa ja innolla odottaa mitä uudet tuulet tuovat tullessaan!

Marek ja Jepa ovat valmentaneet käpi kesän ja kiitettävän aktiivisesti ovat ratsastajat jaksaneet valmentautuakin! HL-Team on järjestänyt onnistuneita kilpailuja ja siitä suuri kiitos kaikille talkoolaisille!

Jullen Mahti käväisi tervehtimässä vanhoja tuttuja ja vietti muutaman viikon kesälaitumella Pappiksen kanssa!

Varsat kasvavat himaa vauhtia ja pikkuisesta BlondiDexteristä on kuoriutumassa jotain aivan muuta!

elokuun_alku_2009_074.jpg

Vaalean karvan alta paljastuu tumma karvapeite! Minkähän värisen oripojan oikein saammekaan?

Helga on kaunis ja raamikas nuori neiti. Mikään pieni tyttö tästä Jaapelin tyttärestä ei taida tulla.

elokuun_alku_2009_080.jpg

 

Syyskuun alussa kilpaillaan Ypäjällä Suomenhevosten kuninkaalliset, joihin valmistautuu Malena Haddaksen Envalds Glimma sekä Minna ja Marianne Hjelmin Lenni-Kalle. Glimma asustelee seuraavat viikot tallilla ja opiskelee kuninkaallista käytöstä, lenni-Kallen opetusjakso onkin jo ohi.

 

 

7.7.2009

HL-Team pärjäsi kertakaikkisen hienosti viikonlopun kilpailuissa, ympäri Etelä-Suomea!! :-)

Ruusukkeita tuli alue/kansallisista kilpailuista Janakkalasta, Kouvolasta ja Lahdesta!

Lahdessa ratsastettiin kansallinen Hevoshullu Power Cup finaali, jossa oli mukana poneissa Lotte Palmgren Montsalla ja hevosissa Pia Boman Ravanalla. Seuraamme oli finaalissa edustamassa myös Emma Kinnunen ponilla Veenus.

Pia Boman luotsasi Ravanansa koulukilpailussa lauantaina 9.lle sijalle prosentein 60,2%. Sunnuntain estekilpailussa ratsukko ylsi puhtaalla perusradalla ja uusinnalla hienosti kolmannelle sijalle!" Yhteistuloksissa ratsukon finaalisijoitus oli 5.s!

 

keskuun_loppu_2009_144.jpg

Pia Boman - Ravana estefinaalin 3.sija, yhteistuloksissa 5.sija

Lotte Palmgren ja Montsa sijoittui ponifinaalissa lauantain koulukilpailuissa 9.lle sijalle prosentein 58,4% ja estekilpailussa sunnuntaina puhtaalla perusradalla ja uusinnan 8 virhepisteellä 12. sijalle. Yhteistuloksissa ratsukon sijoitus oli hienosti finaalin 10.s!

 

keskuun_loppu_2009_128.jpg

Lotte Palmgren -Montsa yhteistuloksissa 10.sija

Myös Emma Kinnunen ratsasti hienosti koulu- ja esteosuuden ponilla Veenus.

Voimme olla ylpeitä pienen seuramme Itä-Uudenmaan ratsastajien kolmesta nuoresta finalisista ja hyvin ylpeitä vielä pienemmästä HL-valmennustiimistämme!

Janakkalassa lauantaina Esma - Florini sijoittui kolmanneksi alue koulukilpailuissa. Janakkalasta kotiin päästyä koko perhe Haddas/Putkonen suuntasi kohti Lahtea tukemaan HH Power Cup finalisteja. Ilta vietettiin Mukkulan Leirintäalueella ja hermoja leputeltiin Mini-Golfin merkeissä :-)

 

keskuun_loppu_2009_115.jpg

Lahden leirintä-alueella Rasse, Georg, Lida, finalistit Lotte ja Pia sekä Johan

Sunnuntaina Kouvolan alue-estekilpailuissa Rebecca Mårtenson ja Kouros sijoittuivat 90 cm luokassa toiselle sijalle, Nina Sund voitti 100 cm luokan oriillaan Prominent ja sijoittui toiseksi 110 cm luokassa! Myös Linda Bosas oli mukana hevosellaan Kraneveld's Unie. Menestystä ei vielä tullut, mutta valmennusintoa toivottavasti riittää suoritusten hiomiseen ja parantamiseen tulevaisuutta varten!

Ikävä kyllä en ollut Kouvolassa paparazzina paikalla, koska olin Lahdessa finalistien tukena. Kuvia ei siis Kouvolan hienoista tuloksista ole taltioitunut ainakaan minulle.

Muutoin tallilla on rauhallista. Hevosia on kesälaitumella ja varsatkin ovat olleet jo öitä ulkona. Ensi viikolla HL-Teamiläisiä lähtee iso joukko Ypäjän ponimeetingiin, kun viikon leirille lähtee Rasmus Palmgren ja Pinkcat, Lotte Palmgren ja Montsa, Rebecca Mårtenson ja Kouros sekä Linda Bosas ja Kraneveld's Unie! Viikko on varmasti antoisa ja haluaisi itsekin olla paikalla kärpäsenä katossa :-)

 

23.6.2009

VIHDOIN ODOTETTU VARSA SYNTYI!! :-)

 

Lempi_ja_Dexter.jpg

 

Vähälempi varsoi oriista Opeliksi kauniin orivarsan aamuyöllä! Pieni "Dexter" oli heti syntyessään pirteä ja terhakka. Varsominen sujui aivan oppikirjan mukaisesti, ja ori löysi tiensä emän nisille aivan uskomattoman nopeasti.

 

Dexter.jpg

 

 

pikku_Dexter.jpg
 
 
knnykk_kuvia_137.jpg

 Pienen oripojan syntymää oli ihmettelemässä joukko tallin nuoria ja ylpeät pikkuoriin omistajat Esma ja Krisse. Lempi ei katselijoista piitannut ja hoiti vastasyntynyttä varsaansa rauhallisena mallikelpoisen äidin tavoin.

 

 

 22.6.2009

Vieläkään emme ole varsaa saaneet, maitoa suihkuaa jo Lempin jalkoja pitkin, joten lähellä ollaan. Tänä yönä, ensi yönä vai ylihuomenna... jännää tämä uuden odottaminen!

Pia Boman ratsasti Ravanalla upeasti viikonloppuna aluekilpailuissa Tuomarinkylässä! Ratsukko sijoittui 90 cm luokassa kolmannelle sijalle ja voitti 100cm luokan! Lähtijöitä luokissa oli monia kymmeniä, joten tulos oli loistava!

keskuu_2009_056.jpg

 

Myös Lotte Palmgren ratsasti Montsalla hienosti sijoitukselle virhepisteettömällä ja täsmällisellä radalla. Mukana olivat myös Rebecca Kouroksella ja Nina Prominentilla. Rebecca ratsasti Kouroksen vaikealla radalla hienosti ja sai 90 cm luokassa vain 4 virhepistettä. Nina ja Prominent sijoittuivat puhtaalla ja nopealla radalla 100 cm luokassa ja 110 cm luokassa tuli perusradalta harmittava pudotus!

Saatoimme siis olla hyvin tyytyväisiä onnistuneeseen kilpailupäivään! Lisää kuvia kilpailuista löydät täältä: 

Tuomarinkylä "este-Jussi"

Tänä iltana saimme tallille myös uuden kesäapulaisen!

 

ketut_ja_muuta_keskuu_2009_111.jpg

 

Eli Nina ja Marie Sundin poni Tahe tuli kesätöihin tuntiapulaiseksi :-) 

Alma ja Zoyara toivottivatkin tulokkaan tervetulleeksi.

ketut_ja_muuta_keskuu_2009_107.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ketut_ja_muuta_keskuu_2009_114.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Takalaitumelle on tullut uusia hevosia ja nyt ovat siis molemmat laitumet käytössä. Susan Winfieldin Hensu, kasvattimme HL Azur ja vanha englantilainen pv-ratsu tulivat muutamaksi viikoksi laitumelle.

Kuvia laitumelta löydät täältä:

kesälaidun 2009

 

 

 19.6.2009. 

Hyvää juhannusta kaikille blogin lukijoille!

Vähälempi se vaan panttailee oriista Opeliksi syntyvää varsaansa, laskettuaika oli 15.6, mutta vielä ei ole aika, tuumaa Lempi. "Hyvää saa odottaa", olen kuullut sanottavan :-). Katsotaan jospa juhannusyö olisi Lempin mieleen.

Laitumelle Malenan luo on lähtenyt Queen ja Argo, takana kotilaitumella viettää juhannusta Late, Rosso, Casper ja Milton.

Myös Reiss, Alma, Fessu ja Pirske ovat vihreällä kotilaitumella, joten laitumista nauttivat lähes kaikki tallin hevoset! 

Hyvää juhannusta kaikille,

Palaillaan taas ensi viikolla kuulumisiin!

 

 

8.6.2009

Viikonloppuna järjestetyissä FINN-DERBY estekilpailuissa Ypäjällä estevalmentajamme Eowen Earlie ratsasti hienosti seitsemännelle sijalle hevosella Domingo! Tulokset löydät täältä.

Finn-Derby 2009

Lisää hevosia lähtee kesälaitumelle, Ravana ja Bablo Boy lähtevät torstaina Pian kotiin laiduntamaan. Huomenna siirtyy myös Milton ja Casper kotona takalaitumelle.

Viikko on valmennus- ja kilpailutäytteinen, eli kesälomalla ei ihan vielä olla... :-) 

7.6.2009

Ensimmäiset Ride On-estekilpailut on tänään ratsastettu aurinkoisessa ja hyvässä säässä ja useita hienoja suorituksia nähtiin radalla. Tallilaisisten suorituksista jäi päällimmäisenä mieleen Carina Stenbackan poni Symphatil Irish Queen, joka ylsi voittoon Saija Virtasen ratsastamana 70cm luokassa ja toiselle sijalle Carinan ratsastamana 80 cm luokassa!

Linda Bosaksen ja Kraneveld's Unien virhepisteetön, tasainen ja siisti 80 cm rata oli vastoinkäymisten jälkeen omanlaisensa voitto sekin :-). Useat tallilaiset ratsastivat hienosti ja toiset ylittivät myös itsensä, mikä tuntuu ratsastajasta monesti paljon paremmalta kuin luokkavoitto. Toisille tuli harmittavia pudotuksia mitättömiltä tuntuvista hipaisuista, mutta se on lajin luonne, puomien on pysyttävä kannattimilla. HL-Team toimii hyvin ja kisajärjestelyt sujuvat mukavasti ja mutkattomasti hyvällä yhteistyöllä. Kiitos siitä kaikille kisoissa auttaneille :-)

Tästä on taas kiva jatkaa eteenpäin.

 

4.6.2009

Entiset Drive In estekilpailut on nimetty kilpailumuodon muututtua uudelleen ja saanut uudeksi nimekseen Ride On-estekilpailu!

 

Kesälaitumelle lähteneiden listaan saadaan lisätä myös Greta Garbo, joka lähti omistajansa luo kesän viettoon. Kotona pysyville hevosille on kesälaidun saatu valmiiksi ja sadepäivien mentyä siirrämme kaikki nuoret ja muuten joutilaat laitumelle! 

Tallilta on muuttanut pois Prints IV, mutta koulukilpailuissa tulemme varmasti törmäilemään niin Prinssiin kuin sen taustajoukkoihinkin :-)

Yksi ulos ja toinen sisään :-), eli 9.s pvä talliin muuttaa uusi hevonen nimeltään Pirske, toivotamme uuden tulokkaan tervetulleeksi!

Koulut päättyivät ja innokkaat kesälomalaiset perustivat taas leirin tallille :-) Asuntovaunu maneesin kupeessa on selvä merkki kesän saapumisesta! Ahkerat kesätyöntekijät ovat laittaneetkin paikkoja siistiksi ja lantala saa kovaa vauhtia laudoitusta ympärilleen! Hienoa. Viikonloppuna kilpaillaan esteratsatuskessa kuukausittaisessa estekilpailussa, tervetuloa mukaan ja onnea kaikille kilpailijoille!

 

26.5.2009

TALLILAISET!

TALLIKOIRA VIKLAFFIN OIKEA TAKAJALKA ON KIPEÄ LIHASREVÄHTYMÄN VUOKSI.

SILLÄ ON MYÖS TODETTU LONKKAVIKA.

viklaff.jpg

VAIKKA PIDÄN KOVASTI PALLOISTA, MINULLE EI MISSÄÄN NIMESSÄ SAA HEITTÄÄ PALLOJA, EIKÄ MUUTENKAAN JUOKSUTTAA TURHAAN. TURHAA HYPPÄÄMISTÄ MINUN TULEE MYÖS VÄLTTÄÄ.

LENKKIKAVERI MAASTOON SAAN OLLA KUIN ENNENKIN, HETI KUN LIHASREVÄHTYMÄ ON KUNNOSSA!

t: Viklaff

 

 

 

 

22.5.2009

LOTTE PALMGREN ja MONTSA 2.sija ja PIA BOMAN ja RAVANA 4.sija   HEVOSHULLU POWER CUP aluekarsinnoissa

 

kisa_riihimki_017.jpg

 

Riihimäellä ratsastetuissa aluekarsinoissa Itä-Uudenmaan ratsastajat loistivat palkintojenjaossa kolmen ratsukon voimin! Näistä oli HL-Teamiläisiä jopa kaksi ratsukkoa! Hienosti siis meni Emma Kinnusella ponilla Veenus sekä Lotella ja Pialla! Lauantaina jännittävä aluekoulukarsinta, onnea mittelöihin! Olen itse Kokkolassa Rosson kanssa koko viikonlopun, joten en ole ratsukoita Laaksolla kannustamassa. Tsemppiä tytöt kisoihin!

Lisää kuvia Riihimäeltä aluekarsinnoista löydät täältä:

RIIHIMÄKI 21.5.2009

19.5.2009

Esman ja Eowen Earlien yhteisomistuksessa oleva Irlantilainen tamma Casey Joe's Flight varsoi saksassa terveen ja kauniin tammavarsan Selle Francais oriista Epsom Gesmeray 11.5.2009!

Casey Joe's Flight ja pieni tulokas:

casey_joes_flight.jpg

17.5.2009

Tallilla ei ainakaan ole tylsää :-). Niin paljon tapahtumia taas muutamalle päivälle! Perjantaina talliin muutti Maria Lindströmin tamma "Pulla" pienen tammavarsa "Helgan" kanssa. Pulla ja Helga ovat kotiutuneet loistavasti ja kesäidylli on kohdallaan pienen varsan laiduntaessa emänsä kanssa laitumella. Innolla odottelemme Lempin varsan syntymää kesäkuussa!

Lauantaina tallilla kilpailtiin Itä-Uudenmaan ratsastajien seurakilpailuissa esteratsastuksessa ja ratkottiin Hevoshullu Power Cup karsinta. Seurasta jatkoon aluekarsintaan pääsivät Pia Boman - Ravana, Lotte Palmgren - Montsa, Rasmus Palmgren - Pinkcat ja Emma Kinnunen - Veenus. Onnea kaikille jatkoon päässeille torstain alue-estekarsintaan Riihimäelle!

Sunnuntaina ratsastettu 6 Days dressage Cup toi tallille paljon uusia kilpailijoita useista eri seuroista ja talleista. Oman tallin ratsukoista hienoja suorituksia nähtiin useita, erityisesti mieleenpainuvia olivat Helppo A luokan voittajat

                                Nina Sund ja ori Prominent

 

six_days_dressage_17.5.2009_147.jpg

 

sekä Helppo B luokan voittaja

                                    Marie Sund oriillaan Zem

 

six_days_dressage_17.5.2009_052.jpg

 

Helppo C luokassa oli uusia kilpailevia ratsukoita tallista :-) Hienoa! Hienosti ja siististi hyville pisteille ratsasti

                 Marie Saarinen Rovalds Zoyaralla

 

six_days_dressage_17.5.2009_009.jpg

 

Maanantaina talliin muuttaa Esmalle koulutettavaksi tuleva suomenhevonen, joten touhua riittää! Kiitos kaikille kilpailuissa auttaneille, nythän tämä kisatouhu alkaa jo rutinoitua HL-Teamin osaamiseksi, ja vastuualueita jaetaan mukavasti talkoolaisten kesken.

Lisää kuvia kilpailuista löytyy täältä:

kuvia kisoista 

estekilpailuista en saanut toimitsijatehtävieni vuoksi kuvia, mutta toivottavasti niitä tulee pian minullekin sähköpostin kautta!

 

13.5.2009

HL-Teamin "ponimafia" ;-) sai eilen iloisen viestin, kun kaikki mukaan hakeneet valittiin Ypäjän ponimeetingiin heinäkuussa! Onnea kaikille mukaan päässeille, leiriviikko Ypäjällä on varmasti huippuantoisa!

Oripojat muuttavat perjantaina sisälle uuteen talliin ja ulkokarsinat vapautetaan perjantaina talliin muuttavalle, tänä keväänä jo oriista Jaapeli varsoneelle "Magen" suomenhevostammalle ja kuukauden kuluttua Opeliksista varsovalle Vähälempille!

Viikon kuluttua talliin muuttaa Esman ja Eowen Earlien yhteisomistuksessa oleva 2-vuotias tamma Saksasta. Esmalla ja Eowenilla on saksassa muitakin yhteisiä hevosia, pikkutamman Irlantilainen emä ja sen kaksi päivää sitten syntynyt tammavarsa hienosta oriista Epsom Gesmeray!

Min Havanna on edelleen Eestissä ja astutettu viikko sitten hienolla esteoriilla Akhnaton. Havanna on myös sisäänratsastettu Eestissä ja siirtyy nauttimaan pian kesälaitumista tammaporukassa. Havanna palailee Suomeen takaisin vasta syksyn tai talven aikana.  

Viikonlopun kilpailut lähestyvät, onnea kaikille osallistujille ja talkooporukka laittakaa nimiä tallin listaan :-)!

11.5.2009

Marekin valmennusviikonloppu on taas takana. Vaikken itse kiireiltäni kovin mukaan ehtinytkään, kuulin että mukana oli niin hienoja onnistumisia, varsin valitettava putoaminen josta seurauksena käden murtuma ja huvittavia putoamisia erään ratsastajan taholta jopa kahteen kertaan ;-). On se hyvä että Marek käy säännöllisesti niin saadaan tasaisesti tippumislistalle uusia kakkuja...

Lida sai syntymäpäivälahjaksi pikkumönkiän joka kastettiin "skidiksi". Lapset ajelivat viikonloppuna varsin vapailla säännöillä, mutta tästä päivästä lähtien lapsilla on oikeus ajaa mönkiällä vain meidän pihalla, tai valvonnan alla muualla silloin kun hevosia ei ole liikkeellä lähettyvillä. Joten ei tarvitse pelätä että pikkuhurjapäät terrorisoivat ratsastajia tästä eteenpin tallinpihalla :-)

Florini kävi kilpailuissa sunnuntaina, siitä lisää valmennuspäiväkirjassa. 

Ensi viikonloppu onkin yhtä hulinaa kilpailuiden osalta, toivon että saadaan vapaaehtoisia talkoolaisia riittävästi mukaan auttamaan, viime Drive in osallistui sen tiimoilta loistavasti!

4.5.2009

Drive In kilpailut onnistuivat hienosti ja talkooapulaisia oli riittävästi, enkä usko että kenellekään kasautui liikaa työtehtäviä kilpailuiden osalta. Mukana oli ensimmäistä kertaa 100 cm luokka, ja siihenkin osallistui riittävästi ratsukoita kunnon kilpailun aikaansaamiseksi!

Päivän onnistujia oli ehdottomasti Symphatil Irish Queen, joka voitti kaksi luokkaa, ensimmäisen uuden ratsastajansa Saija Virtasen kanssa ja toisen omistajansa Carina Stenbackan kanssa.

 

drive_in_3.5_050.jpg

 

palkintojenjaossa: Saija Virtanen - Symphatil irish Queen, Marie Saarinen - Rovalds Zoyara ja Iida Willström - Arm

Muita hienoja tallilaisten suorituksia oli ehdottomasti Pia Boman ja Ravana, jotka sijoittuivat 90 cm luokassa kolmansiksi ja voittivat 100 cm luokan

 

drive_in_3.5_177.jpg

 

sekä Lotte Palmgren ja Montsa, jotka olivat varmassa ja hyvässä vedossa 90 cm luokassa sijoittuen neljänneksi ja 80 cm luokassa ratsukko ylsi myös neljännelle sijalle.

 drive_in_3.5_148.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Talkoolaisten rakentamat uudet esteet, olivat kertakaikkiaan hienot ja toivat uutta nostetta tallikilpailuun! Kiitos siitä.

Lisää kuvia kilpailuista löytyy täältä: 

kisakuvia Drive in ja muuta

 

Kesä tulee hitaasti ja varmasti. Ensimmäiset kesälomalaiset lähtivät tallista sunnuntaina, kun Fernando ja Ronja muuttivat kesäkotiinsa Fernandon omistajan Marja Toron luokse. Tänään maanantaina muutti Ruoskeasuolle Kimmo Sulkalan luo lisää koulukiemuroita opettelemaan Prints IV, eli Prinssi, ja Prinssin mukana Helsingin talliin lähtivät myös Prinssin taustajoukot Arno ja Suski sekä "Pusu" koira.

Oreille rakennetaan tämän viikon aikana kentän taakse isommat tarhat. Näin saamme kaikki pojat aamupäivisin vihreälle. Alkuiltaisin saa tarhoihin laittaa syömään vihreää ihan omatoimisesti omia hevosiaan, jos joku haluaa.

 

 

2.5.2009

Hip hei! Drive in kilpailut taas pitkästä aikaa huomenna. Kivaa! Ja avuliaat "aktiivitalkoolaiset" ovat väsänneet uusia johteita ja esteitä sekä korjannut ja malannut vanhoja uuteen uskoon. Tänään laitettiin rata pystyyn isolla porukalla ja puffetti on hyvällä mallilla muutaman aktiivisen puffettivastaavan avulla. Johan seisoo parhaillaan ulkona kenttää kastelemassa. Eli hyvältä näyttää näin pitkälle!

Onnea kaikille osallistujille, minä istun tornissa viheltelemässä, toivottavasti vain lähtömerkkejä :-)

30.4.2009

Palaan aikaisempiin tapahtumiin ja HL-Teamin järjestämään Eestinmatkaan talvella 17.2.2009!

Matkalla oli autollinen reippaita hevostarvikeshoppaajia, Esma, Nina, Marie, Carina, Pippi, Rebecca, Lotte ja Rasse!

Aamuaikaisella suunnistimme kohti Helsinkiä ja Tallinkia ja matkasimme Tallinnaan muutamassa tunnissa.

Tallinnan satamasta nappasimme kätevästi tilataksin ja selvitimme kuskille ensimmäisen varustekaupan osoitteen ja pian olimmekin jo tavaroiden lumoissa ja penkomassa löytöjä :-)

 

hl_team_eestinmatka_ja_galon_001.jpg

 

Kuvassa: myyjä, Pippi, Rebecca, Carina ja Lotte

 

hl_team_eestinmatka_ja_galon_002.jpg

 

kuvassa: Nina ja paljon hienoja varusteita! mm. sprenger, GPA, Prestige, Veredus, Pikeur, Bucas...

 

hl_team_eestinmatka_ja_galon_007.jpg

 

Ja sitten suuntasimme taksilla seuraavaan osoitteeseen...

Tallinnan Hippodromille, eli raviradalle, josta löysimme mitäs muuta kuin...Horze-liikkeen!

Kun lähes kaikki rahat oli kulutettu ja hevosvarusteet nähty, suuntasimme nälkäisinä kohti Tallinnan vanhaa kaupunkia.

Kylmä tuuli ei innoittanut vanhan kaupungin ihasteluun, muuta kuin sisältäpäin, ja päätimmekin syödä kunnolla ja rauhassa.

 

hl_team_eestinmatka_ja_galon_012.jpg

 

 

Loput kuvat matkasta löydät photobucketista!

Matka oli onnistunut ja palasimme illalla tyytyväisinä kotiin.Tietysti rupesimme heti suunnittelemaan seuraavaa matkaa, joka toteutuneekin heti kesän alussa!

 

28.4.2009

Aurinko sen kun paahtaa kirkkaalta taivaalta. Kunnon sadepäivä tekisi terää, muuttuisi laitumetkin vihreiksi hetkessä ja saharan autiomaaksi muuttunut kenttä tulisi taas siedettäväksi ratsastaa!

Eilen paikallistin ratsukot pölyn seasta lähinnä äänimerkkien perusteella; tuo yskäisy oli Pinkin, tuo taas selvästi Paape. Tasainen öhinä paljasti Rosson sijainnin...  Ja Late löytyi sieltä mistä Millan ääni kuului :-).

Viikonloppuna onkin sitten DRIVE IN kisat taas pitkästä aikaa! Viime kisat jäivät pois, koska vapaaehtoisia talkooavustajia ei ole tarpeeksi. Neljän - viiden ihmisen voimin on liian raskasta laittaa kuukausittaista kisaa pystyyn.

Tallissa on taas toimihenkilölista, johon saa mieluusti laittaa nimiä sopivalta tuntuvien työtehtävien kohdalle! Muistakaa että aktiiviset kilpailuavustajat saavat ilmaisliput syksyllä Helsinki International Horse Show tapahtumaan! 

Pyytäkää ystäviä, vanhempia, poikaystäviä, siskoja tai veljiä mukaan, tehtävät on niin helppoja, ettei paljon hevosista tarvitse ymmärtää. Kahvia voi myydä kanttiinissa hevosiakin pelkäävät!

Seuroissa ja talleilla "pyörivät" aktiiviset toimijat/toimihenkilöt, ovat koko toiminnan kannalta korvaamattomia. Viime viikonloppuna Porvoon aluekisoissa ihastelimme aina Porvoon kilpailuissa apuna olevaa pyöräilevää "Follow me" herraa, joka joka kilpailuissa ohjaa ystävällisesti yhdistelmäajoneuvot oikeille paikoilleen. Huokasinkin vaan että mistä me saadaan oma "Follow me" mies, joka jaksaa vuodesta ja kilpailuista toiseen olla luotettavana talkooapuna.

 

26.4.2009

Palaneet korvanlehdet ja punaiset posket todistavat aurinkoisesta ja kilpailutäytteisestä viikonlopusta! Kisat on meidän tallin osalta hoidettu kunnialla läpi!

Lauantain I-Ur:n seurakoulukilpailuissa tallilaiset ratsastivat hienosti! Erityisesti mieleenpainuvia onnistumisia saavuttivat Annemi Genetz - Argentinalla

 

i-ur_koulukisa_annemi.jpg

 

ja Carina Stenbacka - Symphatill Irish Queenilla,

 

i-ur_koulukisacarina.jpg

 

sekä Nina Sund 4-vuotiaalla Maria Lindströmin omistamalla tammalla Elves C's Illucia.

 

i-ur_koulukisa_Illucia.jpg

 

 

Tarkemmat tulokset ja sijoitukset kilpailuista voit lukea alalinkistä kilpailut/Tulokset. Tuskin kukaan kilpailijoista voi väittää, etteikö kilpailuissa olisi ollut mukava ja kannustava tunnelma, mikä kertonee omaa kieltään seuran tämänhetkisestä ilmapiiristä! 

Kilpailu oli tärkeä Hevoshullu power Cup kilpailun aluekarsintaan pyrkiville seuran ratsukoille, ja tallilaisista hyvin sijoittui karsintaluokan voittaja Pia Boman Ravana tammallaan,

 

i-ur_koulukisa_Pia.jpg

 

 

ja Rasmus Palmgren - Pinkcat ponilla. Lauantain koulurata oli ehdottomasti paras ratsukon tämänastisista yhteisistä radoista!

Hienosti heti veljensä perässä Power Cup paikasta taistelee Lotte Palmgren ponilla Montsa. Tallilaisista leikissä ovat mukana vahvasti myös Rebecca Mårtenson ja Kouros, sekä Linda Bosas ja Kraneveld's Unie.

Nita Krogars ratsasti Royal Rosson hienosti toiselle sijalle, mutta hevosen nuoresta iästä johtuen on Power Cupin esteosuudelle osallistuminenvalitettavasti mahdotonta.

Seuraavien seuran estekilpailujen jälkeen ratkeaakin ketkä 4 ratsukkoa pääsevät edustamaan Itä-Uudenmaan ratsastajia aluekarsintaan! Jännää!

Raviohjelmaan osallistui tallista ohjasajaen Jenny Ristola - Nastirock auorittaen tasaisen ja tahdikkaan ohjelman.

 

i-ur_koulukisa_Nana.jpg

 

 

 Uskomattoman söpöjä olivat myös raviohjelma luokkaan osallistuneet seuraavat vierailevat tähdet Enneli Forsström ja Alexandra II sekä Ronja Tarkkonen ja Hagelunds Smulan.

 

i-ur_koulukisa_222.jpg

 

 

i-ur_koulukisa_227.jpg

 

 

Seuraavassa luokassa jyräsivät Sundin tytöt! Nina Sund ratsasti voittoon Eestissä jalostukseen hyväksytyllä oriillaan Prominent

 

i-ur_koulukisa_prominent.jpg

 

ja jaetulle toiselle sijalle ( Carina Stenbacka - Synphatill Irish Queenin kanssa) ratsasti Marie Sund vasta 5-vuotiaan oriinsa Zem.

 

i-ur_koulukisa_zem1.jpg

 

Viimeisessäkin luokassa Helppo A:1 tuli voitto talliin Esman ja Ravanan onnistuessa ohjelmassaan! Eli kaikenkaikkiaan hyvä koulukilpailu ja tallilaisten ahkera ja tiivis valmentautuminen tuottaa tulosta!

 

Sunnuntaiaamuna lähti aamukahdeksalta Porvoon alue-estekisoihin Ingrid Öhberg ja Greta Garbo, Pia Boman ja Ravana sekä Rebecca Mårtenson Kouros taustajoukkoineen.

Ensimmäisen luokan voittoon ratsasti Ingrid Öhberg Greta Garbolla hienolla ja tasaisella radalla.

 

porvoon_aluekisat_Inkku.jpg

 

ja Pia Boman ratsasti Ravanan hienosti kolmanneksi!

 

porvoon_aluekisat_Pia.jpg

 

 

 Rebecca Mårtenson ponillaan Kouros ratsasti myös virhepisteettöman ja hienon radan!

 

porvoon_aluekisat_rebecca.jpg

 

 

Seuraavassa luokassa Ingrid Öhberg luotsasi Greta Garbon neljännelle sijalle, Pia Bomanin jäädessä Ravanalla niukasti sijoittuneiden ulkopuolelle puhtaalla radalla.

Hieno päivä siis, eikä tallilaiset pudottaneet Porvoossa yhtään puomia!

23.4.2009

IHANAA kun ilmat on vihdoinkin leudompia :-). Tarhauksetkin muuttuvat ilmojen mukaan yhtä mittaa. Prinssi on saanut oman tarhan lantalan taakse, ja iso tarha punaisen talon edessä on sähköistetty, lisälangoitettu ja korjattu, joten ponit saavat viettää yötä päivää ulkona säävarauksella. (Milton lasketaan myös poneihin ja saa viettää ulkoilmaelämää ponien kanssa aina vapaapäivinä).

On mukavaa, kun pitkäkarvaisten kauraooppeleiden pudottaessa talviturkkejaan, alkaa suojapuvun alta löytyä taas toinen toistaan hienompia Ferrareita, Porsheja, Audeja...ja jokunen Ford ;-). Eli tavallisista karvaisista hobusista kehkeytyy päivä päivältä kauniimpia urheiluhevosia :-). Ja niille hevosille, jotka eivät meinaa talviturkistaan luopua, löytyy verraton apukeino kahvihuoneesta....Ninan teroituttama klippauskone.

 

20.4.2009

Vauhdikas viikonloppu takana ja samalla vauhdilla jatkuu tämäkin viikko. Perjantaina Jepan valmennus ja lauantaina I-UR:n koulukisat. Kylmä ja tuulinen viikonloppu ajoi kaikki innokkaat esteratsastajat maneesiin, eikä voi kuin taas kerran todeta että... onneksi on maneesi! Kakuilta ei vältytty tänäkään viikonloppuna, ja olen vakaasti ajatellut lisätä "putoamiskakku" perinteeseen SÄÄNNÖN tai ehkä pidemminkin suosituksen ;-).

Eli  kakku on TEHTÄVÄ ITSE. Kaupan kakku ei kelpaa. Miltä kuulostaa? He he, se tarkoittaa sitä että minä leivon kakun Jepan valmennukseen. Siitä tulee sitten ihan yhtä littana kuin minun jalastanikin! =)

Tallissa on taas tapahtunut käänteitä. Hormonit jylläävät ja tallin tammat alkavat olla "kevättuulella" katsellen tallin oripoikia sillä silmällä. Ne pisuttelevat mennen tullen tuoksujaan orien haisteltavaksi ja sehän tarkoittaa hormonien jylläystä oreille myös.

Joten... ERITYISTÄ VAROVAISUUTTA hevosten kanssa ja varsinkin orien kohtaamisissa. Älkää päästäkö hevosia liian lähelle oreja, varsinkaan tammoja. Taluttakaa ne nopeasti ohi ja välttäkää pysähtymisiä oriiden viereen. Pienillä varotoimilla saadaan ehkäistyä suuremmat onnettomuudet. Oriit pyritään tarhaamaan niinä kellonaikoina kun tammoja ei ole ulkona. 

Tallin rauhaa ei paranna Galonin tämänpäiväinen muutto Suomeen. Lisää Galonin tulosta Suomeen ja kuvia matkasta voit katsoa valmennuspäiväkirjasta!

 

 

17.4.2009 Maneesi on vielä tänään Johanin käsittelyssä, eikä siellä voi siis iltapäivällä ratsastaa. Esteet siirretään ulkokentälle huomista Marekin valmennusta varten! Huomenna maneesi on ratsastuskunnossa ja kasteltu, joten valmennuksen aikana voi ratsastaa sisätiloissa. Anna on ollut Ukrainassa kaksi viikkoa ja tulee huomisaamusta takaisin töihin.

Ei muuta kuin toppatakit takaisin päälle ja Suomen viileästä ilmasta viikonlopuksi ulos nautiskelemaan...

 

16.4.2009

Paljon onnea tallin päivänsankareille Lotelle ja Marekille!

Hevoset olivat tämän päivän hyvin siivosti. Mutta oppilailtani sain kuulla ensin kommentin "toi oli aika surkeeta" (pelasin tallilaisten kanssa Badmingtonia palloiluhalliksi muutetussa maneesissa....ilmeisesti ei mennyt kovin hyvin...) ja lisää kyytiä tuli tunnilla, kun kehnosti onnistuneen keskiraviyritelmän jälkeen alaikäisen (!?!) oppilaani ensimmäinen kommentti on "mutku"...mutku...MUTKU!!! Voi hyvä sylvi, mutku ei ole mikään selitys. 

 Eli tämänpäiväinen opetus. Auktoriteettini oppilaiden keskuudessa on yhtäkuin "toi oli säälittävää" ja "mutku".

Nyt voin vain illan pimenevinä minuutteina miettiä, mitähän hevoset minusta ajattelevat...

15.4.2009

Tobbert ja Eemeli saivat tänään toisistaan tarhaseuralaiset. Milton muutti takaisin kotiin toisapäivänä ja ystävystyi Casperin kanssa saman tien. Tarhauksia on siis muuteltu, Ravana, Montsa ja Pinkki ovat oma tyttölaumansa,  Rosso, Casper ja Milton viereisen tarhan poikaporukka. Hevoset nauttivat keväästä täysin rinnoin ja Pinkki käänteli märässä mudassa kyljeltä toiselle ja hinkkasi itselleen kauniin harmaan savipeiton :-). 

14.4.2009

Tämä päivä olikin hyvä tallipäiväkirjan aloittamiselle. Aamupäivällä Karvinen (Rockfield Scarface) pyyhki tallimme pölyt kiiltävältä turkiltaan ja muutti täksi kaudeksi Ruotsiin tammoja astumaan.

Ilma oli kaunis, joten Late päätti ottaa kunnon alkuverryttelyn, poistui karsinasta ilman hoitajaansa ja kirmaili iloisesti puutarhassa ennen tunnin alkua... Jotain tuli siinä höpistyä mukavasta HL-Teamin grilli-illasta ja Latesta sen päätähtenä... ;-)


Kommentit

15.4.2009 17:07  Bosas

Tää blogi on kyllä hyvä! : )

15.4.2009 18:41  Mixu

Karvis lähtikin nyt jo :O

16.4.2009 8:50  Pia

Niin pääsi käymään.. tuli hieman yllätyksenä.. :(

16.4.2009 14:57  Rasse

Hyvä idea tää blogi!! :D

17.4.2009 17:53  Bosas

saas nämä millaset esteet se marek laittaa :-)

17.4.2009 22:23  Milla

Latesta taitaa tulla tänä kesänä grillimakkaraa :-D

18.4.2009 19:33  Mixu

Torstain tunnilla:
"Mutku sen piti yskii!"

:'')

20.4.2009 10:36  Jenny

paapen piti oikeesti yskii! :D

20.4.2009 14:52  muke

Ihan loistokasta ku pidät blogia! Mahtista! kiitos viimeisestä kaunotar!<3

27.4.2009 18:36  Carina

Kiva jos jaksat meistä tallilaisista kirjoittaa, ja pysyy ajan tasalla tallin tapahtumista.............

27.4.2009 21:29  marie

mä oon koulutäti ja mun sisko ratsastaa tot-hannoverilla. hienot kuvat, esma... ;)

2.5.2009 18:35  Jenni

Tätä on tosi kiva lukee, ei oo ihan hämmästyneenä kaikesta, jos vähää aikaa ei tallilla oo päässy käymää : )

13.5.2009 13:54  Bosas

Ponimafia + grande :D

13.5.2009 14:58  Lotte

niin.. nytte me ollaan kobukimafia :)

18.5.2009 17:58  Mixu

Hyviä kuvia oot onnistunu ottamaan :)

4.6.2009 20:58  Mixu

Oon kyllä aika taitava :''). Saattepahan kakkua lähiaikoina.

10.6.2009 19:49  ...

:)))))))))))))))!!!!!<3333333!!

12.6.2009 21:30  Bosas

Tällä kertaa en ollut luokabn voittaja... siis sieltä loppu päästä :D

29.6.2009 10:31  Jenni

Noi Dexterin kuvat ihania!<3

25.8.2009 19:23  Milla

Fessun kaltaista on vaikea löytää toista... Ikävä on suuri :-( Jeninalle paljon voimia, Fessulla on nyt hyvä olla....

27.10.2009 16:09  Sivuille eksynyt utelias '')

Kuka Emma? Kiva että Lotte sai uuden ponin :) Onnea Lotelle ja Medusalle!

7.12.2009 22:50  ...

:O Miks Linda myy rakkaan poninsa?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini