Sydänmatkalla

Dexter. We did it.

Share |

Tiistai 8.9.2020 - Esma


We did it. Kauden päätavoite onnistui. 

Dexter-9267.jpg

kuvat Krista Rostén

Sunnuntaina vietettiin kansallista Suomenhevosenpäivää ja Esmalle ja Dexterille päivä oli mitä mukavin. Ypäjällä ratsastetuissa Suomenratsujen kuninkaallisissa kilpailtiin esteratsastuksen pääluokka sunnuntaina iltapäivällä. Luokassa starttasi 13 ratsukkoa, ennakkosuosikkina Suomen tämänhetkinen ykkösratsukko Marja-Tetri Rantanen ja Niisun Nestori. 

Ensimmäinen kierros ratsastettiin estekorkeudessa 105 cm, radalla oli teknisyyttä ja tekemistä ja useilla ratsukoilla oli haasteita matkan varrella. Dexter tuntui kuitenkin varmalta ja vakaalta ja teki ykkösesteelle vain hieman hätäisen hypyn pudottaen okserin etupuomin, mutta hyppäsi tarkkaavaisesti koko loppuradan. Etenkin kolmoissarjalle ja siitä seuraavalle okserille ja linjalle Dexter hyppäsi erityisen tarkkaavaisesti ja ratsukolla oli loistava fiilis ison yleisön edessä.

Dexter-9234.jpg

Ihmeekseni huomasimmekin ensimmäisen kierroksen jälkeen olevamme johtoasemissa ennen toista kierrosta, johon esteitä korotettiin. Se ei minua huolettanut, koska tiesin että Dexter on aivan yhtä varma vähän isommilla esteillä ja hokit pitivät sillä meillä oli, kiitos pitkäaikaisen valmentajamme opetusten (Kari Nevala) hyvät ja oikein sijoitetut hokit alla vaikka pohja oli vähän liukas. 

Puolen tunnin odotus ennen toista kierrosta ja lähtö luokan viimeisenä ratsukkona toi hieman paineita, mutta onneksi minulla on jo niin paljon odotuksia ja pettymyksiä takana vuosien varrelta, että yllätyksekseni huomasin kestäväni paineen yllättävän hyvin ja hengitys pysyi vakaana, mieli rauhallisen päättäväisenä.  Dexter kuitenkin tuntui veryttelyhypyissä vähän jännittyneeltä ja tiesin, että kaksi viimeistä estettä on yleisön edessä, mikä on sille paha paikka. Onneksi minulla oli taskussa nameja niin palasin vuosien päähän Dexterin koulutusvaiheeseen, jolloin rohkaisin herkkää ja varovaista nuorta Dexteriä hyppäämään tarjoamalla namin heti onnistuneen hypyn jälkeen. Näin siis teimme kolme viimeistä hyppyä ennen Samuli GP:n toista kierrosta :)

Vähän ennen starttia Tytteli vielä sanoi minulle että nyt Esma, jumankauta, tänään on sun päivä :) Niin ajattelin, että niin on, nyt en petä Dexteriä ja ala hätäilemään radalla.

Kun oma vuoroni tuli, tiesin, että minulla oli varaa yhteen pudotukseen tai kahteen pudotukseen ja nopeaan rataan. Päätin, että lähden hakemaan nollaa ja valitsen vähän rauhallisemman rytmin toiselle kierrokselle. 

Aloitin radan rauhallisesti ja Dexter hyppäsi vähän varovaisesti ensimmäiset esteet. Sitten rytmi löytyi ja viimeiselle linjalle yleisön eteen kaartaessa sanoin Dexterille ääneen että sä pystyt siihen ja laitoin jalat varmasti kiinni sen kylkiin ja vein Dexterin luottavaisesti punaiselle pystylle aivan yleisön eteen aitaan kiinni. Ja vaikka sitä pelotti, se hyppäsi molemmat esteet puhtaasti ja voitto oli meidän! 

Näin murtui Dexterin ja minun "ikuinen nelonen" kierre,sillä vain perjantaina Dexter oli 4 vp neljäs ja ensimmäinen ei sijoittunut :D 

Lauantaina sitten toinen heti Marja-Tetri Rantasen ja Niisun Nestorin perässä hyvällä 0-0 tuloksella ja sunnuntaina ykkönen.

Kiitos Dexter kaikista niistä upeista fiiliksistä, pettymyksistä, ylpeydenhetkistä ja matkoista joita olen saanut kanssasi tähän asti kokea.  You are the Best
Dexter-9252.jpg

Kiitos valmentajillemme Kari Nevala ja Marek Lootus, ilman teitä tämä ei olisi onnistunut.

Kiitos kaikille ystäville ja tukijoille matkan varrella. Olette tärkeitä, jokainen.

Ypäjän hyppyvideot nähtävissä Youtube tililläni 

https://www.youtube.com/watch?v=QK1OXdSjS5U 

Avainsanat: Dexter, suomenhevonen, suomenratsu, esteratsastus, Esma, Haddas,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini