Esma ja Dexter Ypäjällä Prix de Tampereen Hevosmessut Samuli PG luokan voitoon Suomenhevosten kuninkaallisissa 2020!

08.09.2020

Suomenratsujen kuninkaallisissa 2020

Samuli GP voitto Loviisaan!

Dexter-9267.jpg

kuva Krista Rostén

Esma ja Dexter voittivat sunnuntain Prix de Tampereen hevosmessut Samuli GP luokan ja

ratsukko sijoittui myös toiseksi Prix de Suomenratsut luokassa lauantaina!

Blogista lainattua :)

Sunnuntaina vietettiin kansallista Suomenhevosenpäivää ja Esmalle ja Dexterille päivä oli mitä mukavin. Ypäjällä ratsastetuissa Suomenratsujen kuninkaallisissa kilpailtiin esteratsastuksen pääluokka sunnuntaina iltapäivällä. Luokassa starttasi 13 ratsukkoa, ennakkosuosikkina Suomen tämänhetkinen ykkösratsukko Marja-Tetri Rantanen ja Niisun Nestori. 

Ensimmäinen kierros ratsastettiin estekorkeudessa 105 cm, radalla oli teknisyyttä ja tekemistä ja useilla ratsukoilla oli haasteita matkan varrella. Dexter tuntui kuitenkin varmalta ja vakaalta ja teki ykkösesteelle hieman hätäisen hypyn pudottaen okserin etupuomin mutta hyppäsi tarkkaavaisesti koko loppuradan. Etenkin kolmoissarjalle ja siitä seuraavalle okserille ja linjalle Dexter hyppäsi erityisen tarkkaavaisesti ja ratsukolla oli loistava fiilis ison yleisön edessä.

Ihmeekseni huomasimmekin ensimmäisen kierroksen jälkeen olevamme johtoasemissa ennen toista kierrosta, johon esteitä korotettiin. Se ei minua huolettanut, koska tiesin että Dexter on aivan yhtä varma vähän isommilla esteillä ja hokit pitivät sillä meillä oli, kiitos pitkäaikaisen valmentajamme opetusten (Kari Nevala) hyvät ja oikein sijoitetut hokit alla vaikka pohja oli vähän liukas. 

Puolen tunnin odotus ennen toista kierrosta ja lähtö luokan viimeisenä ratsukkona toi hieman paineita, mutta onneksi minulla on jo niin paljon odotuksia ja pettymyksiä takana vuosien varrelta, että yllätyksekseni huomasin kestävän paineen hyvin ja hengitys pysyi vakaana ja mieli rauhallisen päättäväisenä.  Dexter kuitenkin tuntui veryttelyhypyissä vähän jännittyneeltä ja tiesin, että kaksi viimeistä estettä on yleisön edessä, mikä on sille paha paikka. Onneksi minulla oli taskussa nameja nin palasin vuosien päähän Dexterin koulutusvaiheeseen, jolloin rohkaisin herkkää ja varovaista hevosta hyppäämään tarjoamalla namin heti esteen jälkeen. Näin siis teimme kolme viimeistä hyppyä ennen Samuli GP:n toista kierrosta :)

Vähän ennen starttia Tytteli vielä sanoi minulle että nyt Esma, jumankauta, tänään on sun päivä :) niin ajattelin, että niin on. Nyt en petä Dexteriä ja rupea hätäilemään radalla.

Kun oma vuoroni tuli, tiesin, että minulla oli varaa yhteen pudotukseen tai kahteen pudotukseen ja nopeaan rataan. Päätin, että lähden hakemaan nollaa ja valitsen vähän rauhallisemman rytmin toiselle kierrokselle. 

Kun oma vuoroni tuli, aloitin radan rauhallisesti ja Dexter hyppäsi vähän varovaisesti ensimmäiset esteet. Sitten rytmi löytyi ja viimeiselle linjalle yleisön eteen kaartaessa sanoin Dexterille ääneen että sä pystyt siihen ja laitoin jalat varmasti kiinni sen kylkiin ja vein Dexterin luottavaisesti punaiselle pystylle aivan yleisön eteen aitaan kiinni. Ja vaikka sitä pelotti, se hyppäsi molemmat esteet puhtaasti ja voitto oli meidän! 

Näin murtui Dexterin ja minun "ikuinen nelonen" kierre, sillä vain perjantaina Dexter oli 4 vp neljäs ja ensimmäinen ei sijoittunut :D ;)

Lauantaina sitten toinen heti Niisun Nestorin perässä hyvällä 0-0 tuloksella ja sunnuntaina ykkönen.

Kiitos Dexter kaikista niistä upeista fiiliksistä, pettymyksistä, ylpeydenhetkistä ja matkoista joita olen saanut kanssasi tähän asti kokea. You are the Best.
Dexter-9252.jpg
kuva Krista Rostén
Kiitos pitkäaikaiselle valmentajalleni Kari Nevalalle ja Marek Lootukselle, ilman teitä tämä ei olisi onnistunut. Kiitos kaikille ystäville ja tukijoille matkan varrella. Olette tärkeitä, jokainen.
08.09.2020Esma ja Dexter Ypäjällä Prix de Tampereen Hevosmessut Samuli PG luokan voitoon Suomenhevosten kuninkaallisissa 2020!
11.08.2020Tiedote päivitetty 11.8.2020 Esman Ratsastuskoulun toiminta jatkuu, poikkeusjärjestelyt jatkuvat
28.06.2020Viivi Vuojärvi ja Wiljame tuplavoittajat 28.6.2020!
23.06.2020Esman Ratsastuskoulu 20-vuotta Cup säännöt
28.05.2020Laukkahyppy kesään :) Eli korona-rajoitusten vaiheittainen purkaminen ja valmennuksia kesällä 2020
14.04.2020KESÄLEIRIT SIIRTYVÄT HEINÄKUULLE!
10.03.2020Ei muutoksia ratsastuskoulutunneissa Korona-viruksen vuoksi.
22.10.2019Ei ratsastuskoulutunteja torstaina 24.10. eikä perjantaina 25.10.2019 HIHS kilpailun vuoksi
15.10.2019Sandra Viiol Ja Tupla-Senni seuran paras kylmäveriratsukko 2019
14.10.2019TULOKSET SEURAMESTARUUDET 13.10.2019

Siirry arkistoon »